изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:00 EEST
ДНЕС ЗАПОЧВА ЗЛАТНАТА ГОДИНАТА НА ТИГЪРА ПО КИТАЙСКОТО ЛЕТОБРОЕНЕ - 4708 ГОДИНА    
Китай В нощта на 13 срещу 14 февруари Китай отбелязва Празника на пролетта, който всъщност е Нова година според лунния календар. Днешният празник е най-почитан и продължителен празник в страната. Официално традиционната неработна „златна седмица" продължава от 14 до 22 февруари, но в селските райони никой няма да работи чак до 1 март.

В първия ден на Новата година в страната са затворени всички магазини. Затова пък ресторантите са препълнени - не искат да губят наистина златно време за получаване на приходи. Незасегнатите от кризата китайци атакуват не само ресторантите, но и магазините, където предпразнично са организирани многобройни разпродажби. За сметка на това значително поскъпват хранителните продукти, защото във всяко семейство по това време се готвят обилни трапези. По традиция всички членове на семейството трябва непременно да посрещнат Новата година заедно.

Дали фактът, че китайската Нова 4708 година съвпада със Свети Валентин, предвещава важни събития за романтичните души? Така сочат звездите, пише канадският сайт The Record.com.

Започващата Годината на тигъра ще бъде, подобно на едноименния звяр, темпераментна и непредвидима, като любовта. Тигърът е третият знак в китайския зодиак.

Канадският астролог Брайън Тръслър казва, че преходът от годината на Бика към годината на Тигъра ще бъде бурен, тъй като двете животни са много различни - едното е непоколебимо и шумно, а другото интуитивно, непредвидимо, готвещо се за скок. Тръслър напомня, че в предишни години на Тигъра Съединените щати са били разтърсвани от бурни събития, като аферата Уотъргейт и скандала с Моника Люински, кубинската ракетна криза и скандала Иран-контри. Астрологът прогнозира, че в годината на Тигъра се вихрят страсти и конфликти и затова тя не е подходяща, ако се опитвате да ухажвате някого. Положителното е, че тигрите са храбри и годината трябва да бъде посрещната щастливо и с усмивка. И най-вече не критикувайте околните, съветва астрологът. Позитивното начало може да даде тон за следващите 12 месеца.

В годината на Тигъра може да се очаква променливо време, късни снеговалежи и бурни ветрове, пише БТА.

В политиката Тигърът може да донесе предсрочни избори за Канада, но с тях едва ли ще настъпят значителни промени.

И китайската Нова година, и Свети Валентин са оцветени в червено - символ на късмета и щастието. И двете предвещават ново начало и любов, както и време за споделяне, напомня The Record.com.

DARIK News 

ТВОИТЕ ХОРОСКОПИ ЗА 2010 ГОДИНА

ГОДИНАТА НА ЖЪЛТИЯ МЕТАЛЕН ТИГЪР НАСТЪПВА НА 14.02.2010

2010 - година на Тигъра според китайския зодиак

2010 - година на Тигъра според китайския зодиак2010 ще бъде годината на тигъра според китайския зодиак. Тя започва на 14 февруари 2010 г. и завършва на 2 февруари 2011 г.

В Древен Китай тигърът е бил символно животно на третия знак на зодиака (Ин), който съответства на Близнаци. Той е символ на смелост. Древните китайци смятат, че това е знакът, който пази дома от трите основни бедствия: огън, крадци и духове. Хората, родени в годината на тигъра, са силни, грациозни, независими и смели. Те са приятелски настроени и любвеобилни, но понякога могат да се егоисти и лесно избухват. Тигрите търсят внимание и власт, често са завистливи. Тe живеят опасно, което често им навлича неприятности, нетолерантни са, обичат да рискуват и винаги търсят вълнуващи преживявания.

Хората, родени в годината на тигъра, обикновено са много харесвани, защото са харизматични личности. Родените под този знак, изпадат в дълбока депресия, ако не изпълнят дадено задължение или са непродуктивни в личния или професионалния си живот. Достигането до най-високо ниво е тяхната основна цел, да бъдат на властова позиция е най-големият им стремеж. Те учат бързо, имат нужда от предизвикателства и често предпочитат да работят сами.

Някои от хората, родени под знака на тигъра, често сменят професията си, защото лесно се отегчават. Те са родени лидери и се представят най-добре, когато работят за постигането на позиции, свързани с власт и влияние. Така че, когато нямат поле за напредък, често започват да правят нещо друго. Сред известните хора, родени под знака на тигъра, са Агата Кристи, Сибил Шепърд, Деми Мур, Хилъри Суонк, Джоди Фостър, Мерлин Монро, Пенелопе Крус, кралица Елизабет II, Том Круз. БГНЕС

 


Сходни връзки

ДНЕС ЗАПОЧВА ЗЛАТНАТА ГОДИНАТА НА ТИГЪРА ПО КИТАЙСКОТО ЛЕТОБРОЕНЕ - 4708 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди