изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:07 EEST
АНСАМБЪЛ "ДОБРУДЖА" ИЗДИРВА АВТЕНТИЧНИ НАРОДНИ ПЕСНИ    
КултураФолклорната танцова студия има покани за Китай и Испания. Съставът за автентичен фолклор се готви за Дебрене с амбицията да се класира за "Копривщица 2010"


Певиците на Професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа" издирват автентични и неизпълнявани досега народни песни. Най-сполучливите от тях ще влязат в репертоара на състава. Това каза за НДТ главният художествен ръководител и хореограф Стоян Господинов. През 2010 г. ще бъде издаден нов компактдиск само с добруджански изпълнения. Предвидено е също ансамбълът да подготви нова музикално-танцова сюита, както и две нови музикални пиеси, каза още Ст. Господинов. Ще продължи и съвместната работа с хореографа Димитър Манов. Има идея и за нови изпълнения на ансамбъл "Добруджа" заедно с Духовия оркестър на Добрич. Съставът ще подготви и концертни програми по повод националния празник на България 3 март, Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура 24 май, Деня на Добрич 25 септември и т.н. Ансамбълът ще има изпълнения и по повод 30-годишнината на СОУ "Св. Климент Охридски" като солист ще бъде Стефка Василева, която свири на тамбура.
Покани за фестивали в Китай и Испания има Представителната фолклорна танцова "Добруджа", информира още Стоян Господинов. Талантливите танцьори са поканени също така да вземат участие в заключителния концерт на най-добрите детски ансамбли в България, който ще се състои във Велико Търново. В края на май пък Добрич ще бъде домакин на заключителния етап на Третия национален преглед на ЦИОФФ /Централа за организиране на фолклорни фестивали/.
Съставът за автентичен фолклор пък се готви за тазгодишното си участие в събора "Песни и танци от слънчева Добруджа" край село Дебрене. Миналата година танцьорите завоюваха медал и голямата награда. Съборът край село Дебрене, организиран от община Добричка, излъчва участници за Националния събор на българското народно творчество "Копривщица". Надявам се нашият състав за автентичен фолклор да бъде класиран за националния събор, който ще се проведе през август, заяви още Ст. Господинов.
 


Сходни връзки

АНСАМБЪЛ "ДОБРУДЖА" ИЗДИРВА АВТЕНТИЧНИ НАРОДНИ ПЕСНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди