изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:11 EEST
МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА ПОЛЗВАТ ДАНЪЧНО ОБЛЕКЧЕНИЕ ЗА ИПОТЕКА    
НовиниТази година при подаване на годишна данъчна декларация младите семейства ползват данъчно облекчение за жилище, което е било ипотекирано, за да се отпусне банков кредит за купуването му.

Договорът с банката трябва да е сключен от лице, което има брак, който да не е прекратен към 31.12.2009 г., поясняват от приходната агенция. Друго условие е, при сключването на договора за кредит, поне единият от съпрузите да не е навършил 35 години и освен това - ипотекираното жилище трябва да е единствено за семейството през 2009 г. и никой от членовете на семейството да няма идеални части от друго жилище. Важно е да се знае, че не е пречка за ползване на облекчението, ако някой от съпрузите има земеделска земя или магазин, например, добавят от НАП.
За да се ползва облекчението, при подаването на годишната декларация - крайният срок е до 30 април, се прилагат копия от акта за граждански брак, копие от справка за имотното състояние на съпруга, ползващ данъчното облекчение, на договора за ипотечен кредит, както и копие от документите, удостоверяващи направените през 2009 г. вноски и на погасителния план. Задължително служителите от приходната агенция искат да е заверен от банката погасителния план. Данъчното облекчение за младите семейства се ползва като сумата от годишната данъчна основа се намалява с направените през 2009 г. лихвени плащания върху първите 100 хил. лв. от ипотечния кредит.
Данъчното облекчение за млади семейства може да се ползва само с подаването на годишната данъчна декларация за доходите, като това условие важи и за гражданите, които работят само на трудов договор.
От приходната агенция добавят, че само онези, които имат право да ползват облекчението и отговарят на условията ще получат обратно надвнесения данък, като на тези, които имат неплатени глоби към КАТ или други държавни институции, парите ще им бъдат прихванати.
 


Сходни връзки

МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА ПОЛЗВАТ ДАНЪЧНО ОБЛЕКЧЕНИЕ ЗА ИПОТЕКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди