изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:51 EEST
ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ ПРАЩАТ МАРТЕНИЧКИ НА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ ОТ ЧЕТИРИ ДЪРЖАВИ    
ОбразованиеВъзпитаници на ЦДГ "Радост" представят драматизация на приказката "Който не работи не трябва да яде"

Нашенска битова кукла ще разкаже българска народна приказка на деца от Уелс, Турция, Шотландия и Франция. Хубавата инициатива се реализира в Целодневна детска градина 20 "Радост" в Добрич по проекта "И всички ние заедно заживяхме щастливо" по секторна програма Коменски. Този четвъртък децата от предучилищната група ще представят пред своите родители драматизацията на приказката "Който не работи не трябва да яде", съобщи директорката на детската градина Валентина Господинова. Спектакълът ще бъде изнесен в залата на СОУ "Любен Каравелов". Предстои също тази седмица в детската градина да бъде подредена изложба на рисунки по приказката.
В държавите, които са партньори на ЦДГ "Радост" по проекта - Уелс, Турция, Шотландия и Франция, добричките деца ще изпратят и мартенички, които са изработили с помощта на своите учителки. Техните приятелчета от четирите страни ще имат възможността също да се запознаят с презентация на празника за Баба Марта и символа на мартеничките, ще получат и запис на тържеството, което ще бъде организирано в детската градина. През април пък, по същия проект, представители на ЦДГ "Радост" ще посетят Страсбург за работна среща.
Продължава работата и по другия европейски проект на детската градина, озаглавен "Учене чрез изкуство", каза още директорката В. Господинова. На 22 март екип от ЦДГ 20 ще гостува в съседна Турция, където ще бъде изнесен български урок, посветен на Баба Марта и мартениците. Ще бъдат занесени и презентирани и традиционни добруджански носии.
 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ ПРАЩАТ МАРТЕНИЧКИ НА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ ОТ ЧЕТИРИ ДЪРЖАВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди