изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:14 EEST
ДЕТСКИЯТ ОТБОР НА КРУШАРИ СТАНА ЗОНАЛЕН ПЪРВЕНЕЦ ПО ХОКЕЙ НА ТРЕВА    
НовиниУчилищният отбор на СОУ „Христо Смирненски” в Крушари за деца до 14 години се е класирал на първо място на ХІ-то зонално първенство по хокей на трева, съобщиха оттам.

Домакин на зоналните състезания е била община Главиница, където на 6 февруари са се срещнали отбори от Североизточна България.
Челното място осигурява на отбора право на участие на  ХІ-то национално първенство, което ще се проведе на 19 февруари в гр.София.
От училището информират, че спортният клуб по хокей на трева към СОУ „Хр.Смирненски” е много млад. Регистриран е като спортен клуб през 2009 г. Още същата година се е включил в областни и зонални турнири и е спечелил трето място на зонално първенство за деца до 12 години.
В клуба са сформирани два отбора – до 12 години и до 14 години. Всяко дете има свободен достъп до спортните занимания, като стремежът е да се привлекат повече деца от рискови социални групи, с които работи Център за социална превенция към МКБППМН.
В двата отбора са включени общо 24 деца. Треньор на отбора е Стоян Желязков – учител в СОУ, а мениджър на клуба е г-жа Румяна Банкова – преподавател в същото училище.
Дейността на клуба се финансира чрез Общинския бюджет, като средствата се изразходват за закупуване на специална екипировка, стикове, шайби, покриване на транспортни разходи по състезания и др.
През 2010 г. ръководството на спорния клуб ще търси възможности за разширяване на дейността си и в другите общински училища.
 


Сходни връзки

ДЕТСКИЯТ ОТБОР НА КРУШАРИ СТАНА ЗОНАЛЕН ПЪРВЕНЕЦ ПО ХОКЕЙ НА ТРЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.16 секунди