изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:43 EEST
Франция гони българските роми    
По света
Около 200 български роми, повечето от които живеят в незаконни бараки и бидонвили в югозападния френски град Бордо и предградията, получиха помощи за доброволно връщане в страната си. Това съобщи префектурата в Бордо, цитирана от Франс прес и БТА. В рамките на програмата за доброволно връщане, лансирана от френската Служба за имиграция и интеграция, възрастните роми получиха по 300 евро, а децата - по 100 евро, преди да се качат на самолета за София.


"Това е една скъпа и безполезна операция", заяви представител на френската неправителствена организация в защита на правата на ромското малцинство в Европа Проком.
"Мнозина споделиха, че ще се върнат в Бордо след десетина дни", добави той.

Според организацията около 400 роми, повечето български и известен брой румънски, живеят в десетина бараки и бидонвили в Бордо и предградията. Въпреки че "работата" им е основно просенето и въпреки мизерията, те твърдят, че във Франция са по-добре, защото тук поне децата ядат всеки ден.

След влизането на Румъния и България в ЕС роми от двете страни на теория се възползваха от свободата на пътуванията, но във Франция до три месеца от престоя си те трябва да докажат, че имат работа и достатъчно средства за живеене. В противен случай ги заплашва експулсиране. dir.bg
 


Сходни връзки

Франция гони българските роми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди