изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:15 EEST
Спират някои марки цигари заради далавери?    
Икономика От 1 април най-масовите цигари "Виктори" ще се продават на цена от 4,60 лева.  "Виктори ексклузив" ще бъде 5 лева, а "Ева слимс" - 4,50 лева.

Някои марки цигари могат да излязат за някакъв период от време от пазара, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в Пловдив.
Той направи тази констатация въз основа на проверките, които той разпореди преди два дни на Агенция "Митници" във всички складове, където има цигари, да се влезе и да се установи дали има нередности. 
"Ако има нередности, ще има и големи глоби за производителите. Може и някои марки да излязат от пазара”, изтъкна Дянков, цитиран от БГНЕС.
По думите му проверките ще текат около 2-3 седмици. Според него никога досега за 20 години не е правена проверка на данъчните складове на производителите на цигарени изделия.
Министърът обясни,че голямата контрабандна пратка цигари, която беше хваната преди няколко дни във Варна, е била от български цигари.
"Оказва се, че нашите производители не само, че не се вълнуват от намаляването на сивия сектор, а някои от тях са сивия сектор", коментира той.
Контрабандните цигари бяха намерени в 40-футов контейнер на пристанище “Варна“. Оперативните работници обясниха, че пратката е била декларирана като "врати, внос от Китай". При отварянето на контейнера са открити два реда врати, зад които 997 мастербокса цигари "Виктори" без акцизен бандерол. Общата стойност на цигарите възлиза на 1 794 600 лв.
След това Дянков заяви, че най-рисковите митници ще бъдат снабдени със скенери за контрабанда на меки материали. Той посочи, че апаратите са изключително ефективни за борба срещу контрабандата на цигари, наркотици. Помагат и превантивно срещу трафика на хора.
"От доста време говорим с цигарените фабрики и те казват, че правителството трябва да вземе мерки за борба със сивия сектор. Ние взехме мерки - имаме нови скенери и още 8 скенера ще дойдат следващия месец, като ще се обхванат морските и другите граници", каза още вицепремиерът, цитиран от "Фокус".
От вторник текат и внезапни проверки  в над 40 казина и игрални зали, стана ясно още от думите на Дянков. В 2/3 от случаите има открити нередности, изтъкна той и посочи като пример даването на кредити от казината и игралните зали.
Междувременно изпълнителният директор на «Булгартабак“ Иван Биларев съобщи, че от 1 април най-масовите цигари "Виктори" ще се продават на цена от 4,60 лева.  "Виктори ексклузив" ще бъде 5 лева, а "Ева слимс" - 4,50 лева. Това са окончателните цени, които дружеството ще регистрира, предаде Дарик. Скокът е с около 1 лев.
Преди Коледа "Булгартабак" вдигна цените на цигарите с 20-30 стотинки. От април обаче има нови цени на цигарите заради по-високите акцизи.
От началото на годината двата големи чужди производители на цигари регистрираха новите си цени, които за различните марки варират между 4,50 и 5 лева.  dir.bg
 


Сходни връзки

Спират някои марки цигари заради далавери? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди