изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:45 EEST
Началникът на ГКПП- Лесово е задържан    
Ред и сигурност
Началникът на ГКПП- Лесово Димитър Колев е под полицейско задържане за 24 часа, съобщи за БТА Ангел Георгиев от Окръжната прокуратура в Бургас.


С Колев се води разговор във връзка с арестувания бивш служител на митническия пункт Красимир Гочев. Арестът на Гочев е свързан с контрабанден канал на маркови парфюми. След разговора с Колев до прокуратурата ще бъде подадена информация, за да се прецени дали задържането му да продължи.

Гочев бе арестуван на 16 февруари. От полицията съобщиха, че са наблюдавали дейността му и канала за маркови парфюми през Лесово от октомври миналата година. През ноември е задържан товарен автомобил, който се опитал да премине през Лесово с незаконната стока, чиято стойност бе оценена на 4.8 милиона лева.

Гочев е бил началник смяна на митническия пункт допреди месец. Той има 15-годишен стаж в митницата. Разпитани са и колегите му от смяната. Днес съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение - "домашен арест".

На пресконференция вчера прокурор Георгиев заяви, че още най-малко трима души се проверяват за съпричастност към канала за маркови парфюми. По повод случая  вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че при обиските са намерени записни заповеди за повече от 1 млн. долара, раздадени на бизнесмени и представители от Бургас.  "Около 30 000 лв. месечно са отчитани на горните нива за разпределяне към ръководството на митниците, които правят "чадър", каза Цветанов.
Премиерът Бойко Борисов пък се ангажира шефовете на митничаря да бъдат арестувани. Такива действия ще бъдат предприети към всички директори на държавни агенции, за които съвместните проверки с прокуратурата установят законови нарушения и злоупотреби, закани се той. dir.bg

Обраха бившия съпруг на фолк звездата Емилия

Преподаватели от родни вузове били замесени в трафика на антики

СРЕЩУ 5000 ЛЕВА ПУСНАХА “МОЗЪКА” ЗА ДАЛАВЕРИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА

Физическият убиец на Боби Цанков се измъкнал при спецарестите в Петрич?

ТРИМА НОВИ СВИДЕТЕЛИ ПО ДЕЛО СРЕЩУ КОНТРОЛЬОР НА ПЪТНИ ТАКСИ

 


Сходни връзки

Началникът на ГКПП- Лесово е задържан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди