изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:53 EEST
bTV: Продадени сме за 400 милиона!    
Новини
Собствениците на ProBG и RingBG официално стиснаха ръце с News Corporation. News Corporation постигна договорка за продажбата на bTV на Central European Media Enterprises (CME), водеща медийна компания в Централна и Източна Европа, съобщи официалният сайт на телевизията.


Според условията на сделката, която предстои да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в рамките на шест месеца, СМЕ ще плати 400 милиона долара за 100% от дяловете на bTV, bTV Comedy и bTV Cinema и 74% от дяловете в радиокомпания CJ (N-Joy, Z-Rock, Melody, Jazz FM, Classic FM).

СМЕ е създадена през 1994 г. и притежава 20 телевизии в седем държави, вкл. Чехия, Хърватия, Румъния, Словения и др. Една от най-успешните телевизии на СМЕ е TV Nova в Чехия, която, също както и bTV, е пазарен лидер и една от най-успешните телевизии в региона.

В България СМЕ управлява ProBG и RingBG. През май 2009 г. Time Warner купи 31% от CME.

"Бихме искали да благодарим на мениджмънта и на екипа на компанията за тяхната отдаденост и високи професионални стандарти. Създадената от нас bTV се наложи като ясен пазарен лидер за последните осем години. Пожелаваме на компанията успешно бъдещо развитие като част от CME", заяви Гари Дейви, главен оперативен директор на News Corp Stations Europe.

Потърсен за коментар на мегасделката, Красимир Гергов, сочен за консултант по проекта, се оказа в чужбина. От офиса му обясниха пред "БЛИЦ", че той ще се върне в страната най-рано-идната седмица. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

bTV: Продадени сме за 400 милиона! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди