изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:01 EEST
РАЗРАБОТЕН Е ПЛАН ЗА ЗАЕТОСТ НА ХОРА НАД 45 ГОДИНИ    
НовиниПървата част от Плана за действие  “Възраст и икономика”  по проект Активна възраст, финансиран по програма URBACT II вече e факт, съобщиха вчера от общината в Добрич.

 В разработването му са участвали членовете на местната работна група. Целта е да се създадат и прилагат местни политики в сферата на активната заетост на хората над 45 години. Основната цел на плана в трите му части : „Възрасти и икономика”, „Възраст и грижа”, и „Възраст и Включване” е създаване на условия за по-добро използване на потенциала на хората над 45 години от Добрич. Местният план цели и насърчаване на тяхното по-активно участие в обществения живот, намаляване на бедността в общината чрез подобряване на възможностите за участие в икономическите процеси и особено в  пазара на труда; развитие на социалната и здравна система, както и подобряване на достъпа до различни публични услуги.
Проектът има за цел да подпомогне 9 партньорски града активно да обменят и подобрят практиките си във връзка с влиянието на застаряването на населението и да създадат Местни планове за действие. В рамките на проекта ще се идентифицират и други проектни предложения за търсене на финансиране от европейски фондове. Община град Добрич е равноправен партньор в проекта като водещ партньор е община Рим.
Дейностите, които Община Добрич ще реализира в рамките на проекта възлизат на 61 450 евро, от които общината осигурява 13 400 евро.
 


Сходни връзки

РАЗРАБОТЕН Е ПЛАН ЗА ЗАЕТОСТ НА ХОРА НАД 45 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди