изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 15:02 EEST
Уволняват лесничейски шеф, купил си земя по 11 ст.    
Земеделие
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще поиска проверка на директора на Държавното горско стопанство в Нова Загора Ганчо Панов във връзка с извършени замени, съобщи пресцентърът на земеделското ведомство.


Министър Найденов заявява, че Панов ще бъде освободен веднага заради злоупотреба със служебно положение.

Повод за поисканата проверка е материал, излъчен в частна медиа, според който сред най-евтините замени на гори от Държавния горски фонд е една, извършена в полза на директора на Държавното горско стопанство в Нова Загора. Ганчо Панов е получил шест декара в землището на село Баня на цена 11 стотинки за кв. м. Районът е известен с минералните си извори и с ловния туризъм.

Според Панов нарушение на закона няма, тъй като замяната била одобрена от заместника му, а не лично от него.

По-рано министър Найденов съобщи по БНР, че сканалните заменки, за които вече имаме жълт картон от Европейската комисия са над 300, а като цифра са заменнени малко над 33 000 декара гори.
"Получихме отсрочка за официалното становище за заменките до 24 март с писмо от преди няколко дни, като преди това трябва да проведем техническа среща в Брюксел. Това ще стане утре от 15,00 часа и на нея ще искаме разяснения по отношение на процедурата и писмото, заяви министърът на земеделието и храните. "Казусът е много, много сложен. Ние винаги сме твърдяли, че тези заменки са на-голямата кражба на прехода, защото горите са последното богатство, последното неразграбено богатство, което има България", допълни той.
dir.bg

 


Сходни връзки

Уволняват лесничейски шеф, купил си земя по 11 ст. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди