изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:16 EEST
РИОКОЗ С АКРЕДИТАЦИЯ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ВИБРАЦИИ    
ЗдравеРИОКОЗ в Добрич получи акредитация за измерване на физичен фактор "Вибрации" от изпълнителната агенция "Българска служба за акредитация", съобщиха от здравната инспекция.


От там обясниха, че действащ нормативен документ по отношение на този фактор е Наредба № 3 на Министерството на здравеопазването за защита на здравето и безопасността на работещите от рискове, свързани с експозицията на вибрации. Съгласно чл.5, ал.3 от наредбата, нивото на експозиция на вибрации се измерва със специална апаратура, с каквато разполага и РИОКОЗ. Става дума за модерен анализатор за измерване на «човешки вибрации» и калибратор към него.
Първите измервания вече са факт, казаха от инспекцията. Те са поискани от фирми на територията на Варна и областта. Цената на измерване и изчисляване на вибрации на системата «ръка-рамо» и «цяло тяло» на работно място е 23 лв. и е регламентирана в Наредба № 8 на МЗ за платените услуги, извършвани от РИОКОЗ, поискани от физически или юридически лица.
Заявлението за извършване на измерване е публикувано на интернет страницата на РИОКОЗ-Добрич.
НДТ
 


Сходни връзки

РИОКОЗ С АКРЕДИТАЦИЯ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ВИБРАЦИИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РИОКОЗ С АКРЕДИТАЦИЯ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ВИБРАЦИИ
Автор: Anonymous да 2010-02-25 @ 14:55 EET
Кой Т.Георгиев, бе? Този дето ни обеща, че ще дойде да се срещне с нас и да говорим за проблемите на децата ни заради това, че настаниха частното училище в Паисий ли? Него го достраша да дойде да ни чуе, вие чакате от него конкретни неща. Има да чакате.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.93 секунди