изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:59 EEST
Добричлия ще търпи 2 години „пробация”, заради хулиганство    
Ред и сигурност Районен съд – Добрич наложи наказание „пробация” за срок от 2 години на 36годишния добричлия Пламен М. Н.

Той бе признат за виновен, че на 02.12.2009 г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу органите на властта. Пламен Н. ще търпи три пробационни мерки - „задължителна регистрация по настоящ адрес”, „задължителни срещи с пробационен служител” и трябва да отработи 200 часа общественополезен труд в рамките на 1 година.

По искане на подсъдимия делото се гледа като „Съкратено съдебно следствие”, а това задължи съдебния състав да определи на Пламен Н. наказание, по-леко от предвидено в Наказателния кодекс – до 5 години „лишаване от свобода”.

На 02.12.2009 г. Пламен Н. получил писмо да се яви в Първо РУ на МВР в Добрич във връзка с наложеното му наказание „пробация” по присъда на Районен съд – Добрич от 29.09.2009 г. Той си купил алкохол и след като го изпил, отишъл в полицията към 20 ч. Във фоаето се разкрещял, че „няма да се разписва и какви били те да му казват какво да прави” и обиждал полицаите. Пламен Н. се обърнал с нецензурни думи към три момичета, които били във фоаето на сградата, а една от тях дори заплашил с убийство. Навън продължил да вика и псува, ритал вратата на спряло пред него такси и ругаел шофьора. Той напсувал двама полицаи, които го предупредили да престане. Служителите на реда го настигнали и му извикали да спре, а подсъдимият се обърнал и опитал да удари единия от тях в лицето. Нарушителят бил задържан.

Днес Пламен Н. се призна за виновен пред Районен съд – Добрич, и обясни, че бил афектиран.

Пресцентърът на Районен съд – Добрич, припомня, че 36-годишният бе обявен  от същия съд за общодържавно издирване, след като не се яви на насроченото по делото за хулиганство заседание на 11.02.2010 г.

Пресцентърът уточнява, че изпълнението на наложеното на Пламен Н. наказание „пробация” ще  започне, след като той изтърпи 6 месеца в затвора. То му бе определено от Окръжен съд – Добрич, след като добричлията умишлено се отклонил от изпълнението на наказание „пробация” за срок от 1 година.

 

24.02.2010 г.                                         Пресслужба Добрички районен съд        

 


Сходни връзки

Добричлия ще търпи 2 години „пробация”, заради хулиганство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди