изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:07 EEST
АДМИНИСТРАТИВНИЯТ СЪД В ДОБРИЧ СЕ ОТЧЕТЕ    
Ред и сигурностЗначителен ръст на постъплението на дела за 2009 година отчете Административният съд в Добрич.


В годишния анализ се казва, че през 2009 година в Административен съд - Добрич са разгледани 956 дела, от които приключените са 809. В предходните две години магистратите разгледали съответно 820 и 548 дела.  От създаването на съда преди 3 години до сега броят на делата ежегодно нараства с по 100.
Статистиката показва, че 83% от делата през м.г. са приключени в 3-месечен срок. "Това е добра равносметка, след като разполагаме само с една съдебна зала. Всички съдебни актове са изготвени в едномесечен срок, а това е цел на работата на всеки един от десетте  административни съдии" - каза съдия Борисова и добави: "Работата ни през 2009 г. беше подчинена на стремежа към повишаване на качеството и ефективността на разглеждане на делата и към усъвършенстване на работата на административните органи с цел по-доброто административно обслужване на гражданите.Очертава се тенденция на повишаване на доверието на гражданите и институциите към съда. Това личи най-вече от ръста на постъпилите дела".
Разгледаните дела са типични за всички административни съдилища - по Закона за устройство на територията, Закона за общинската собственост, по Закона за местното самоуправление и местната администрация, по Кодекса за социално осигуряване и др. Става ясно, че в региона като най-актуални се очертават дела, по които предмет на обжалване са подробни устройствени планове за разполагане на ветрогенератори.


 


Сходни връзки

АДМИНИСТРАТИВНИЯТ СЪД В ДОБРИЧ СЕ ОТЧЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди