изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 18:25 EEST
ИЗДАВАНЕТО НА НОВИТЕ ДОКУМЕНТИ СТАРИРА НА 29 МАРТ    
Ред и сигурностНа 29 март стартира издаването на новите документи за самоличност и свидетелства за управление на МПС, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич комисар Стефан Йончев.


За улеснение на гражданите ще бъде въведен плавен график за постепенното ограничаване и спиране на приема на заявления за издаване на документи от сегашния образец и поетапното въвеждане на новите.
Постепенно ограничаване на приема на сегашните заявления ще започне на 15 март. От тази дата няма да се приемат заявления за български документи за самоличност, за пребиваване и за управление на МПС за български граждани и чужденци с платена такса за обикновена услуга. От 15 до 23 март ще се приемат заявления за издаване на лична карта и паспорт на български граждани само за бърза /3 работни дни/ и експресна услуга /8 часа/. От 17 март няма да се приемат заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС и на български лични документи, издавани на чужденци с такса за бърза услуга. От 24 март няма да се приемат заявления за издаване на български документи за самоличност за български граждани и за бърза услуга, ще остане само прием на заявления за издаване с експресна услуга. На 25 март след 12 часа ще спре приемът на всякакви заявления за издаване на български лични документи от сегашния образец. От 29 март ще започне приемането на заявленията за издаване на български лични документи от новия образец само с такса за обикновена услуга, а от 6 април - и за бърза и експресна. 
Няма нужда гражданите да се струпват да подават заявления още първите дни, каза началникът на група "Български документи за самоличност" в ОД на МВР Тихомир Филев. Той обясни, че заявленията няма да бъдат продавани, а ще се получават на място. Снимките ще бъдат правени в полицията. За личните карти ще са черно-бели, а за задграничните паспорти - цветни. Пръстови отпечатъци и подпис ще има в чипа, вграден в задграничните документи. НДТ
 


Сходни връзки

ИЗДАВАНЕТО НА НОВИТЕ ДОКУМЕНТИ СТАРИРА НА 29 МАРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди