изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:47 EEST
ФИЛМ ПРОСЛЕДЯВА ИЗДИГАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА ДОСТОЕВСКИ    
ОбществоИма идея продукцията да бъде изпратена на близка родственица на именитата личност

Дейността на фондация "Фьодор Михайлович Достоевски" бе отчетена вчера от нейния  председател Юрий Митев. Той подчерта, че е постигната целта на организацията, а именно - издигането на паметник на именитата личност в Добрич. Г-н Митев официално обяви прекратяването на дейността на фондацията. Той подчерта, че за бюст-паметника на Достоевски са използвани изцяло дарителски средства, като общата сума възлиза на около 15 000 лева. Основните дарители са фонд "Руский мир", Лукойл АД, почетният консул на Руската федерация в Бургас, както и десетки физически лица, пожелали анонимност. Ю. Митев изтъкна и изключителното съдействие отстрана на предишния генерален консул на РФ във Варна Анатолий Шелкунов, както и подкрепата на община Добрич и Общинския съвет.
Изработен е филм, който проследява реализирането на проекта за издигането на бюст-паметника. Сценарист е Рада Въртунинска, а оператор - Станислав Колев. Филмът ще бъде преведен и на руски език. Ще се търси съдействието на руското консулство за издирването на близка родственица на Ф. Достоевски - негова племенница, на която също да бъде изпратен филмът, каза още Юрий Митев.
 


Сходни връзки

ФИЛМ ПРОСЛЕДЯВА ИЗДИГАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА ДОСТОЕВСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди