изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:11 EEST
Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер разтърси Тайван    
По светаТайпе. Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер разтърси южната част на Тайван, предаде АФП, позовавайки се на Геоложката служба на САЩ. Епицентърът на земния трус се е намирал на дълбочина от 35 километра и на около 70 километра от южния град Каохсиунг, добавиха от службата. Земетресението е било почувствано и в столицата Тайпе.


За момента не е издавана тревога за цунами.
Информация за жертви и разрушения не се съобщава.

Агенция "Фокус"

Броят на жертвите на земетресението в Чили достигна 802 души

04 март 2010 | 01:58 | Агенция "Фокус"
 
Сантяго. Броят на жертвите на силното земетресението и последвалото го цунами в Чили, по официални данни, достигна 802 души, предаде АФП, позовавайки се на Националния офис за извънредни ситуации на страната.
Повечето от новите смъртни случаи са регистрирани в региона Мауле, в който е потвърдена смъртта на почти 600 души след силния земен трус в събота.
По-рано местните власти потвърдиха смъртта на 92 души в Био Био, на 48 в Охигинс, на 38 в района на столицата Сантяго, на 20 във Валпараисо и на 14 в Араукания.
В сряда високопоставени официални лица на Чили бяха подложени на критики заради неуспеха им незабавно да предупредят жителите на крайбрежните райони на страната за приближаването на цунамито, последвало разрушителното земетресение.
Официални лица на армията признаха, че са допуснали грешка, като не са издали ранно предупреждение за възможността за цунами след земния трус – един от най-силните, разтърсвали страната някога.
Повечето от 800-те души, загубили живота си при земния трус, се смята, че са загинали в следствие на цунамито, заявиха представители на властите по извънредни ситуации на страната.
Междувременно Военноморският флот призна, че е липсвала ясност на предупреждението, което е било изпратено на президента Мишел Бачелет.
 


Сходни връзки

Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер разтърси Тайван | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди