изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:50 EEST
ВРЕМЕТО: Седмична прогноза за Източна България    
ВреметоИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ
за периода 5 – 11 март 2010 година

Зимата се завръща!
В петък и събота ще е облачно, валежи ще има предимно в нощта срещу събота – в Североизточна България от дъжд  и сняг, по Черноморието и южните райони от дъжд. С умерен до силен вятър от северозапад ще прониква по-студен въздух. В петък преобладаващите температури ще са между 2 и 7 градуса, в събота минималните ще спаднат до минус 2,+3, максималните до 0-5.


В неделя поради очакваното намаление на облачността и стихване на вятъра, минималните температури ще спаднат до минус 7 – минус 2 градуса, максималните ще са 1-6.

В началото на седмицата ще има нови валежи, предимно от сняг. Поради усилване на вятъра от североизток, по-късно от север в Североизточна България ще се създаде зимна обстановка с образуване на снежна покривка и навявания! Ще бъде студено, с максимални температури между минус 1 и 4 градуса.

В средата на седмицата ще остане предимно облачно. След временно спиране, в четвъртък ще има нови валежи, които на повечето места ще са от дъжд, само в отделни райони на Североизточна България от дъжд и сняг. Минималните температури ще са минус 7 – минус 2 градуса, максималните на повечето места – минус 1,+4.

До края на седмицата преобладаващото вълнение ще е 2 бала, през следващата 3, а в началото на седмицата до 4 бала! Температурата на морската вода ще спадне до 4-6 градуса. 


Деж. синоптик: Мирослав Петров

Национален институт по метеорология
и хидрология при БАН - филиал Варна
телефони за информация:
телефон: 0900-15-944;
GSM: 088-15-944 (важат за цялата страна)
 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Седмична прогноза за Източна България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди