изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:50 EEST
Статуетка за 100 хиляди евро задигнали от вилата на Доган    
Новини
Бандитите, ограбили „вилата на Доган” в Отманли край Бургас, явно са знаели какво ще намерят там.


Най-ценният от откраднатите предмети е статуетка от сребро и рубини на пророка Мохамед с тегло над 1 килограм. Тя била подарена на лидера на ДПС от арабски принц преди години, когато Сокола е бил на посещение в Обединените арабски емирства. Стойността на този „сувенир” е най-малко 100 хиляди евро, твърдят специалисти. 

Апашите задигнали още седем плазмени телевизора, пет цифрови приемника, домашно кино, два DVD-плейъра, факс, професионална кафемашина, самурайски меч, дървена скулптура, картина, бинокъл и наргиле.

Вилата е ограбена през нощта на 2 срещу 3 март, както "БЛИЦ" вече написа. Крадците са проникнали по много професионален начин, според източници от РДВР-Бургас. "БЛИЦ" стигна до информация ,че бандитите са стигнали до имението по море.Те са действали много внимателно и са останали незабелязани от охраната. Пристигнали са най-вероятно с гумени лодки без мотори. Според криминалистите крадците са наблюдавали и изучавали навиците на охранителите седмици наред. При извършения оглед е установено, че в сградата е проникнато чрез взломяване на входната врата от алуминиева дограма.

Официално резиденцията се нарича почивна станция "Росенец" и принадлежи на “Минстрой холдинг” – бивша структура на „Мултигруп”, владяна и управлявана от близкия приятел на Ахмед Доган – Николай Вълканов. Голяма част от приписваните на Доган имоти, както и прословутата яхта, са официално собственост на холдинга. 

Николай Вълканов е в списъка на основните спонсори на предизборната кампания на ДПС на последните парламентарни избори. Според официалните данни холдингът е превел по сметките на партията 25 000 лв., според други източници обаче през изборната 2005 г. той е дарил на ДПС над 80 000 лева.

Лидерът на ДПС много често отсяда в резиденцията в Отманли – всички местни са убедени, че той е реалният собственик. Именно там „168 часа” му направи скандалните яхтени снимки през лятото на 2008 г.

Плавателните съдове се наричат “Хермес” и “Лейди Мая”. На едната яхта Ахмед Доган посреща гости и се радва на компанията на красива брюнетка, а другата е за членовете на семействата на ортаците му и за помощния персонал, писа тогава седмичникът. Освен яхтите, ДПС лидерът обича да кара две супермощни моторници, а когато не е във водата, юрка високопроходими четириколки в рибарското селище Отманли. Половин дузина гардове се грижат за сигурността на депутата и компанията му, установи журналистическото разследване. Те не позволяват височайшите разюздали се партийци да бъдат безпокоени по какъвто и да е начин.

Днес на място в станцията бяха само двама охранители, които отказаха всякакъв коментар пред „БЛИЦ”. На територията на комплекса имаше и четирима работници по поддръжката, които също останаха безмълвни. Хора, работещи в близките почивни станции обаче споделиха, че в нощта на 2 -ри срещу 3-ти е имало над пет полицейски коли и поне двайсет полицаи, които за няколко часа са отцепили района.

По времето на Емел Етем Министерството на бедствията и авариите отпусна пари за укрепване на брега в този район заради свлачищните процеси. Интересното е, че брегоукрепване е направено само в района около имота на Доган, който е 1/5 от целия бряг на парк "Росенец". Така там беше преграден частен плаж с бариера, на който не може да припари простолюдието.

Петър Ангелов, БЛИЦ
 


Сходни връзки

Статуетка за 100 хиляди евро задигнали от вилата на Доган | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Статуетка за 100 хиляди евро задигнали от вилата на Доган
Автор: Anonymous да 2010-03-04 @ 18:46 EET
айде бе  тоя  пък сега  и  се   е  ограбил  ! ГОЛЯМ  цирк е тоя  ахмед  доган  ! ТО  да  не   е   ей така   да  отидеш  и да  задигнеш  помпата  за  вода  но  по  важното  тук    е  дали  някой  вярва   във  кражбата  както  в  самоубииството  на  колегата  му!
Статуетка за 100 хиляди евро задигнали от вилата на Доган
Автор: Anonymous да 2010-03-04 @ 18:52 EET

и него  да  го  вземат дяволите  откъде има пари за статуетка  сигурно  баща му доста  чакъл  е  изчукал и наредил  по  пътя  някога  за  село  АНГЕЛАРИ  !

Статуетка за 100 хиляди евро задигнали от вилата на Доган
Автор: Anonymous да 2010-03-04 @ 20:16 EET
Статуетка ли.....да му вземат замъците, сараите, яхтите- нагъл и корумпиран престъпник...нищо добро не е сторил за страната ни, а дори и орден му дадоха другарите- комунисти начело с Първанов
Статуетка за 100 хиляди евро задигнали от вилата на Доган
Автор: Anonymous да 2010-03-05 @ 12:55 EET
Погледнете му ехидната усмивка  погледнете оградите и как мислите че е ограбен????????????Коментара е излишен.
Статуетка за 100 хиляди евро задигнали от вилата на Доган
Автор: Anonymous да 2010-03-05 @ 15:13 EET
такъв подарък от един принц  какво  ли  е мътил пак този  циганин    турците  не  са  опасни  за обществото   циганите  които  се турчеят  те  са  опасни  !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди