изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:05 EEST
22-ГОДИШЕН ПАДНА В АСАНСЬОРНА ШАХТА ОТ ПЕТИЯ ЕТАЖ    
Ред и сигурностПострадалият е приет в болница във Варна със счупен гръбначен стълб


22-годишен мъж от добричкото село Полковник Минково падна в асансьорната шахта на вход "Г" на блок 3 в ЖК "Христо Ботев", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. От падането Деян Йорданов получил няколко фрактури, настанен е във варненско лечебно заведение.
Инцидентът станал вечерта на 3 март, съобщение е получено в полицията в 23.14 часа. Деян Йорданов бил на гости в апартамент на петия етаж. Тръгвайки си, той извикал асансьора, отворил вратата, прекрачил прага, обърнат с гръб, и без да види, че го няма, полетял надолу. Според огнеборци, които били повикани да извадят младия мъж, той е паднал от височина около 10-15 метра. Намесата на служителите на реда не се наложила, тъй като до пристигането им Деян бил изваден от живеещи във входа.  Пожарникарите само го откарали до болницата. Според участници в спасителната операция, той бил контактен. Заради една от фрактурите - на гръбначен стълб, пострадалият е настанен в Отделението по неврохирургия на болница "Света Анна" във Варна.
Асансьорният техник на блока и специалист от "Технически надзор" вчера извършиха проверка на място. Те обясниха, че, според тях, предишни ползватели на асансьора са го оставили отворен на петия етаж и след това той бил повикан на по-горен етаж. Затова, когато Деян го  извикал, той бил празен. Запознати обаче коментират, че това е невъзможно - асансьорът не ес движи, когато на някой от етажите има отворена врата. Техникът каза, че преди дни са имали подобен случай, но мъжът е паднал от първия етаж - от височина около 1,60 метра, и не е пострадал сериозно.
В кварталите на Добрич действа асансьорна банда, която не краде части от съоръженията, а издирва ценни предмети, паднали в шахтата, писа наскоро НДТ. Тогава техници обясниха, че практиката е крадците да блокират асансьора на горен етаж, за да влязат в шахтата и да оберат ценните предмети. Те предупредиха, че е възможно при такива случаи повикан асансьор да се окаже празен. Според запознати, случаят с Деян е точно такъв. НДТ


 


Сходни връзки

22-ГОДИШЕН ПАДНА В АСАНСЬОРНА ШАХТА ОТ ПЕТИЯ ЕТАЖ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
22-ГОДИШЕН ПАДНА В АСАНСЬОРНА ШАХТА ОТ ПЕТИЯ ЕТАЖ
Автор: Anonymous да 2010-03-05 @ 18:31 EET
Искрено съжалявам за момчето,но журналистите отново пишат глупости.Не са го откарали пожарникарите до болницата,а е отишла бърза помощ.
22-ГОДИШЕН ПАДНА В АСАНСЬОРНА ШАХТА ОТ ПЕТИЯ ЕТАЖ
Автор: Anonymous да 2010-03-06 @ 11:44 EET
до пристигането им ..... те кога са пристигнали?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди