изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:46 EEST
Затворени магистрали, блокирани коли    
Новини
Обстановката в страната се усложнява заради обилните снеговалежи. Автомагистрала "Хемус" е затворена за движение и в двете посоки, а 20 камиона бяха блокирани от снощи в отсечката, свързваща Карнобат и магистрала "Тракия".


В района на Варна ефектът от почистването на пътя е краткотраен заради силния вятър. Има и много закъсали автомобили, предаде БТА. Тежка е ситуацията и в участъка от разклона Провадия до Девня, където катастрофа между два тежкотоварни автомобила е блокирала движението. На магистралата работят и екипи на "Гражданска защита".

20-те ТИР-а, закъсали край Карнобат са изтеглени с помощта на бронетранспортьори. Силните снегонавявания и падналите клони на дървета са били причина за трудното преминаване на тежкотоварните автомобили. Продължава изтеглянето на леки автомобили от преспите. Заради лошото време магистрала "Тракия" в област Бургас е затворена за движение. Затворени са и участъци в района на Айтос и Несебър. От "Гражданска защита" нямат данни за бедстващи хора. Близо десет са селищата в региона без електричество, сняг вали в цялата област.

Бременна жена и бедстващи пътници в района на Велико Търново пък са спасени днес с верижна техника на "Гражданска защита". Жената пътувала със своето семейство в микробус, който бил блокиран в снега на пътя между селата Хотница и Русаля. При друг случай автобус с петима пътници заседнал в преспите на пътя от Горски Горен Тръмбеш за Горна Оряховица.

След падналия обилен снеговалеж в района на Кърджали пътищата в областта са проходими, но заснежени и частично заледени. На места снежната покривка е до половин метър. Общо 30 населени места в община Крумовград и четири в община Кърджали са без електроснабдяване.

Усложнена е пътната обстановка в област Добрич. Пътищата са проходими при тежки зимни условия и към момента няма затворени пътни отсечки. Видимостта навсякъде обаче е намалена и има образувани навявания. Силният вятър, който достига до 25 метра в секунда, остави 39 села в областта без ток. Най-много населени места са без ток в общините Шабла и Каварна. Там вятърът е скъсал много проводници.

Четири общини в област Варна - Аксаково, Суворово, Вълчи дол и Ветрино, обявиха бедствено положение. Кметът на Суворово Павлин Параскевов съобщи за БТА, че в момента три села в общината са без вода. Има проблеми с електрозахранването в две населени места. Заради обилния сняг и силния вятър са затворени пътищата към Ветрино, Девня и Провадия.
В късния следобяд и община Провадия обяви бедствено положение, съобщи кметът на общината Георги Янев. Той уточни, че заради силните снегонавявания повечето от пътищата в района са непроходими, а ефектът от почистването е много слаб. Със заповед на кмета следващите три дни са обявени за неучебни в общината.
 
Навявания и заледени участъци има на места по пътищата в Силистренска област. След снощния вятър град Главиница осъмна без ток, но повредата вече е отстранена. Сутринта екипи на Гражданска защита са изтеглили ТИР, закъсал на стръмен участък близо до село Алеково и лек автомобил край с. Сребърна.

Силният снеговалеж и вятър със скорост 5 м в секунда причини навявания над 1 м по пътищата на общините Белоградчик, Кула и Макреш във Видинска област. Затворени за движение са участъците с. Киреево - с. Раковица, с. Раковица - Церова вода. Откъснати засега остават селата Чичил, Коста Перчово, Големаново и Извор махала. Цяла нощ екипи на ЧЕЗ са отстранявали аварии електрозахранването на 21 селища. В момента няма населени места без ток и телефон.

Най-дебела е снежната покривка днес в Хасково - 37 сантиметра, а във Враца, Монтана и Кюстендил снегът е 32 сантиметра, съобщи дежурният синоптик в НИМХ-БАН. В Пловдив снежната покривка е достигнала 28 сантиметра, а в
Шумен, Добрич и Пазарджик - 27 сантиметра. В София навалелият сняг е 21 сантиметра. Във Варна снежната покривка е 20 сантиметра, в Бургас и Шабла - 1 сантиметър, а на нос Калиакра - 3 сантиметра. 
Сняг вече не вали в Сандански, Благоевград, Гоце Делчев, Драгоман, Кюстендил и Стара Загора, съобщи синоптикът. Очаква се от днес следобед снеговалежът
да започне да спира
от Запад на Изток в страната. Утре още от сутринта отново ще започне да вали сняг, прогнозира метеорологът, цитиран от БТА.

DIR.BG

Вижте видео от обстановката в южна България

ЗАТВОРЕНИ ПЪТИЩА В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ

 


Сходни връзки

Затворени магистрали, блокирани коли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди