изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:58 EEST
ОТКРИХА САМОДЕЛНА БОМБА В МАЗЕ В ДОБРИЧ    
Ред и сигурностСамоделно взривно устройство, изработено от почти половин килограм тротил, е открито в мазе в Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР.


Това е станало при допълнителните оперативно-следствени действия, които органите на реда продължават да извършват, във връзка със задържаната в края на м. г. организирана престъпна група в града. След проведен на осми март разпит на един от членовете на бандата е установено, че той е направил самоделно взривно устройство и го е укрил в избено помещение в блок в ЖК "Балик". Арестантът сам признал за устройството и завел полицаите до избеното помещение. При извършените процесуално-следствени устройството те е намерено и в последствие иззето. То представлявало пластмасов съд с поставен шнур в него с тегло около 400 грама. В съда е установено жълто прахообразно вещество, примесено с метални гайки, което на полеви тест реагирало като взривоопасно. Устройството е обезвредено от специалисти на МВР.
Според обезвредилите самоделната бомба, ако тя е била взривена е щяло да се стигне до големи поразии. Както е била в мазето е щяла да бъде избита дограмата на целия вход, а по първите един-два етажа е щяло да има сериозни щети. Добавените към тротила метални гайки пък били осколки, които при взрив водели до още по-големи поражения.
Работата по разкриване на престъпните действия на групата продължава.
Организираната престъпна група, занимаваща се с наркоразпространение, придобиване и държане на огнестрелно оръжие без разрешително, изнудване на граждани, палежи и други тежки престъпления, бе задържана в нощта на 15 срещу 16 декември м. г. От заловените тогава 13 души повечето са с постоянна мярка "задържане под стража". Разследващите полицаи разкриха, че в бандата има строга йерархия с ръководител и подчинение на членовете на четири нива, които не се познават помежду си. При разплитането на престъпната дейност на добричките "нагли" бяха открити тайници, използвани за съхраняване на предстоящите за продажба наркотици. Те се намирали в горски пояси край Добрич. В последствие работещите по установяване на цялостната престъпна дейност на добричките "нагли" откриха още няколко тайника, в които имаше дрога, оръжие и боеприпаси. НДТ
 


Сходни връзки

ОТКРИХА САМОДЕЛНА БОМБА В МАЗЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди