изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:44 EEST
Експертиза за изгубените от Станишев доклади потвърди: секретни са    
Ред и сигурност
Готова е експертизата на докладите от Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС), които изчезнаха от секретното деловодство на Станишев. Това съобщи пред журналисти главният прокурор Борис Велчев. По основния въпрос - има ли в тях класифицирана информация, специалистите са дали положителен отговор.


При обиск в офисите на Алексей Петров, извършен след ареста му, са открити документи на ДАНС с гриф на класифицирана информация. Проверява се дали има връзка между тях и секретните доклади на ДАНС, заради които бе снет депутатския имунитет на експремиера Сергей Станишев.

Прокуратурата проверява дали има връзка между секретните документи на ДАНС, намерени в офисите на Алексей Петров в хода на операция "Октопод", и секретните доклади на ДАНС, за които се разследва бившият премиер Сергей Станишев, обясни Велчев.

Причината за съпоставката на документите е, че именно Петров занесе на премиера Бойко Борисов доклад на ДАНС "за действия на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функциите на министерства и структури на държавната администрация", копие от който е получил Станишев, но няма данни да е върнато по специалния ред, нито да е обявено за откраднато. За това Алексей Петров беше определен от Борисов като "лоялен гражданин".

Не може да се даде отговор за делото срещу Станишев, без да се приключи съпоставката на документите. Ако няма връзка между тях, делата срещу Станишев и Алексей Петров ще продължат по начина, по който са образувани, каза главният прокурор. Ако такава връзка бъде открита, обвиненията ще претърпят промяна.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Експертиза за изгубените от Станишев доклади потвърди: секретни са | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди