изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:20 EEST
Нова 24-часова стачка парализира Гърция: "Ние няма да платим кризата"    
По света Гърция ще бъде парализирана от нова 24-часова обща стачка, организирана от двата основни синдиката в страната - Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители (АДЕДИ) в знак на протест срещу рестриктивните мерки на правителството.

Това съобщават гръцките и световните медии, цитирани от БТА. Това е поредна протестна акция след общонационалната стачка, организирана от двете синдикални централи по-рано този месец.

Заради стачката напълно ще бъде блокиран железопътният, морският и въздушният транспорт в страната. В стачката ще участват работещите в министерствата, осигурителните каси, болниците, училищата, данъчните служби и митниците. Държавните болници ще обслужват само спешни случаи. Проблеми ще има и в графика на полетите на авиокомпанията, тъй като в стачката ще се включат и авиодиспечерите.

Съдебните служители също ще протестират. 24-часова стачка са обявили и работещите в частния сектор, екипажите на корабите и докерите. Стачкуват също и работещите в Националната електрическа компания в телекома, в пощите и ВиК службите. За 24 часа страната ще остане в информационно затъмнение заради участите в стачката и на работещите в медии.

За днес двата синдиката са насрочили протестен митинг, който ще премине под лозунга "Ние няма да платим кризата", след който ще има шествие до парламента. Отделен митинг за днес е планирал и комунистическият синдикат. Вечерта пък ще се състои митинг, организиран от синдикалния съюз на полицейските служители. dir.bg
 


Сходни връзки

Нова 24-часова стачка парализира Гърция: "Ние няма да платим кризата" | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Нова 24-часова стачка парализира Гърция: "Ние няма да платим кризата"
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 10:07 EET
Ето така се прави не да си стоим в къщи и само да коментираме и да се свиваме в черупките си .Това което става в Гърция трябваше да стане с първите съкращтения -намаляване на работните заплати и злоупотреби на работодатели
Нова 24-часова стачка парализира Гърция: "Ние няма да платим кризата"
Автор: Anonymous да 2010-03-11 @ 12:29 EET

Малко по-други са социално-икономическите условия тука. Ама ако така върви и у нас ще има улични хпротести. Аз все се надявам Дянков да го разкарат навреме.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди