изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 18:40 EEST
МОРЕТО ОТНОВО ЗАЛЯ РИБАРСКОТО СЕЛИЩЕ В КАВАРНА    
Новини Високи приливни вълни заливат отново рибарското селище в Каварна, съобщиха от поделението на Изпълнителна агенция „Морска администрация” в града.


Водната стихия заливаше  лодкостоянките за втори път в рамките на три дни и нанасяше сериозни щети на рибарски съдове, бараки, инвентар.
     Собственици на оцелели от първия щорм лодки ги изтегляха от постоянните им места край Морския клуб и на Буна 3 под нос Чиракман,  други спасяваха наводненото си и повредено имущество в разбитите от вълните рибарски хижи и фургони.
     Щетите от вълните от вторник и днес (б.а.-четвъртък) по думите на рибари се изразяват в две отнесени и изгубени в морето лодки, десетина разрушени и затрупани с камъни дървени съда, още толкова пластмасови лодки с леки повреди.
     По данни на дежурния в метеорологичната станция на Калиакра от 23 часа снощи до 11 часа днес е духал североизточен вятър със сила 20 метра в секунда, който е предизвикал вълнение със сила 4 бала. В очакване на по-добри метеорологични условия от подветрената страна на носа са застанали на рейд повече от 20 кораба. Според специалиста силата на вълнението северно от Калиакра е към 5 бала и морето  край местността Болата, курорта Русалка, Тюленово и Шабла „ври и кипи”.
Текст и снимки: Димитър АПОСТОЛОВ

 


Сходни връзки

МОРЕТО ОТНОВО ЗАЛЯ РИБАРСКОТО СЕЛИЩЕ В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди