изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:47 EEST
РЗС потвърди подкрепата си за отстраняване на президента    
Политика РЗС категорично ще подкрепи процедурата за преждевременно отстраняване на президента, заяви на нарочен брифинг по темата лидерът на РЗС Яне Янев, цитиран от "Фокус".

"Към този момент продължаваме да считаме, че инициаторите на импийчмънта нямат юридически аргументи. До момента не сме прочели солидни юридически тези, които биха могли да издържат пред Конституционния съд, но въпросът е политически... Нашата цел е да покажем на ГЕРБ, че тази Конституция е уродлива, че тази Конституция е неработеща, че тази Конституция не дава дори възможност да се започне нормална процедура за отстраняване на президента от длъжност", аргументира се Янев.

"Управляващите ще направят всичко възможно този дебат, който занимава обществото, и който измества основните теми на гражданите към политическа бутафория, да бъде заменен с нова бутафория. И не случайно Бойко Борисов даде анонс, че е бламиран от собственото си ръководство. Това не е никак случайно. Убеден съм, че в близките 7, 8 до 10 дни ГЕРБ ще развеят белия байрак и ще забравят, че са имали какъвто и да било конфликт с президента Първанов", коментира Янев.

Тази своя теза депутатът изказа на базата на вътрешна информация от средите на управляващите.

В сряда ГЕРБ обяви, че започва процедура по отстраняване на президента заради нарушение на чл. 32 от Конституцията с публикуваната стенограма на разговора на Георги Първанов със Симеон Дянков. За да бъде задвижена процедурата обаче е необходима подкрепата на 61 депутати, с които ГЕРБ разполага. За да стигне искането до Конституционния съд, в зала то трябва да получи 161 гласа "за". За това е необходима подкрепата не само на ГЕРБ, "Атака" и "Синята коалиция", но и на независимите депутати около Яне Янев.

Днес специално изявление по повод скандала си с ГЕРБ ще направи и президентът Георги Първанов.

РЗС: Без нас импийчмънт не минава

Янев: Борисов е страхливец, Цачева крие доходи

Яне поиска нова конституция, блокира центъра

ДЕПУТАТЪТ ОТ РЗС ДИМИТЪР ЧУКАРСКИ НАПУСНА ЯНЕ ЯНЕВ И СТАНА НЕЗАВИСИМ

 


Сходни връзки

РЗС потвърди подкрепата си за отстраняване на президента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди