изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:27 EEST
Свлачище се е активизирало в курортен комплекс „Албена”    
НовиниБалчик. Свлачище се е активизирало в курортен комплекс „Албена”. Това съобщи за радио „Фокус” – Варна кметът на община Балчик Николай Ангелов. Той добави, че става въпрос за скат, който се намира в края на курортния комплекс точно зад хотел „Здравец”. Ангелов уточни, че няма риск някой да пострада или да падне някоя къща, защото районът не е слабо населен и няма много хотели и заведения. Вече е свикана комисия, която да види състоянието на свлачището, но за сега кметът на Балчик не се е запознал подробно с решенията и констатациите на комисията.

 Той допълни, че очаква проблеми със свлачищата и в самия град Балчик, особено след предвижданото затопляне на времето. „Ако прогнозата на синоптиците се сбъдне и наистина температурите се покачат до 10 градуса, то това означава активно снеготопене и очаквам да се активизират свлачища, както и да се компрометират подпорните стени”, каза още кметът на Балчик. Във връзка с това, че само преди няколко дни Балчик бе залят от високи морския вълни, кметът заяви, че към момента ситуацията е нормална. Въпреки това има нанесени и материални щети, които се изразяват в няколко изчезнали рибарски лодки, които са били взети от морето, на две места е скъсано брегоукрепителното съоръжение, като следващата седмица се предвижда да започне и чистене на плажната ивица. Като тежки материални щети Ангелов посочи изчезването на шест рибарски лодки от Балчик, четири от Оброчище и още няколко от Кранево, като освен това има и повредени лодки. Освен това Николай Ангелов посочи, че има и един залят курортен комплекс – „Албена”, залят е и международен пионерски лагер в Кранево, а освен това има и няколко силно засегнати заведения отново в Кранево и „Албена”. Най-голям си остава проблемът обаче с колектора на пречиствателната станция в Кранево, като още 300 метра от този колектор е отнесен от вълните. Ангелов добави, че при направените разчети от общинската администрация е установено, че за да бъдат възстановени 200 метра от същия този колектор са необходими 80 000 лева, а като към тях се прибавят и новите 300 метра, които морето отнесе, сумата за ремонта ще възлезе на около 200 000 лева.
Кметът на Балчик заяви, че се надява до началото на туристическия сезон най-сериозните проблеми ще бъдат отстранени и туристите да не видят тези неща.
Десислава СТОЯНОВА
 


Сходни връзки

Свлачище се е активизирало в курортен комплекс „Албена” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди