изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:36 EEST
КАТЕГОРИЧНА ОТМЯНА НА ЧЛ. 6 ИСКА БИЗНЕСЪТ    
НовиниДанъчната политика на парче ще ни вкара в сивата икономика, категорични са собствениците на малки и средни фирми, събрали се вчера на протест в центъра на Добрич

Макар и с рехаво присъствие и липса на организатори, вчера все пак шепа представители на малки и средни предприятия се събраха на протест срещу данъчната политика на правителството в центъра на града, току срещу сградата, в която се помещава приходната агенция. Пред медии собственици на фирми обявиха, че искат категорично и ясно да бъде казано, че се отменя чл. 6 от Кодекса за социално осигуряване, защото в момента, въпреки указанията НАП, имат оставени вратички. Млад мъж се е отказал да регистрира собствена фирма за консултантски услуги срещу 2 лв., точно защото ще му се наложи двойно да се осигурява - веднъж като управител и втори път като работник. Управителката на "ТСТ" Ауто" Синтия Недялкова заяви: "Не съм против правителството и искам да успее, но трябва да има ясна визия за развитието на икономиката, а не да се работи на парче."
Собственик на фирма в Каварна заяви, че двойните осигуровки са предпоставка малките фирми, като неговата, в която са двама души, да минат в сивия сектор, категоричен беше бизнесменът, пожелал анонимност.
След анализ, направен от екипа му, финансовият министър Симеон Дянков вчера обяви, че вноските за здравно осигуряване няма да се повишават и остават 8 на сто, съобщиха централните електронни медии. Решението ще бъде обсъдено със синдикатите и работодателите. Дянков добави, че се предвижда държавните служители да заплащат здравните си вноски. Сега това прави държавата. Очаква се предложението за здравната вноска да бъде гласувано на заседание на МС. Вчера в 19 града в страната представители на бизнеса излязоха на протести точно срещу данъчната политика на правителството.
 


Сходни връзки

КАТЕГОРИЧНА ОТМЯНА НА ЧЛ. 6 ИСКА БИЗНЕСЪТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди