изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:44 EEST
Около 3000 млади фермери са били изгонени от Програмата за развитие на селските райони    
Земеделие Около 3000 млади фермери са били изгонени от Програмата за развитие на селските райони по вина на старото ръководство на Фонд Земеделие. То е пропуснало да изисква от тях при кандидатстването документ, който впоследствие прави проектите им незаконни.

Около 3000 фермери са кандидатствали по мярка 112 - Млад фермер. Повечето от тях подават документи за създаване на собствени разсадници. След одобрение на проектите им се отпуска началната част от парите. Минават и по две проверки, които да установят дали онова, което е заявено, действително е налице.

Към края на годината обаче се започва ходене по мъките. Фермерите получават писма, с които или проектът им директно се обявява за некоректен, или се иска допълнително разрешение от Изпълнителната агенция по апробация и семеконтрол. Такива със задна дата никой не може да получи и така всички проекти минават в графа „некоректни"! Проблемът е, че и от самия Фонд Земеделие и земеделското министерство осъзнават проблема, но поне засега не желаят или не успяват да намерят решение.

„Искаме тези две структури да помислят как да отстранят техните грешки и да се намери адекватно решение на техните проблеми. В противен случай ще пишем жалби до земеделския комисар Дачиан Чолуш и ще заведем колективно дело в съда", казват фермерите. www.bnews.bg

Гърция парализирана от национална стачка

Добруджанските фермери искат да опазят плодорондните ниви

В Холандия забраниха секса с животни

Борисов: ДПС е най-сериозната партия

Родни фирми блокират границата - гръцките банки у нас ги деряли с лихвите

 


Сходни връзки

Около 3000 млади фермери са били изгонени от Програмата за развитие на селските райони | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди