изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:03 EEST
60 ГОДИНИ МЕТЕОРОЛОГИЯ У НАС ПОД ЕГИДАТА НА Ц. ЦОНЕВ    
НовиниНа 23 март е Световният метеорологичен ден, който българските метеоролози традиционно отбелязват като членове на Световната метеорологична организация /СМО/ със седалище в Женева, която е поделение на ООН. Това съобщават от филиала на националния институт във Варна.

Честването на професионалния празник на метеоролозите, които отбелязват и 60 години от създаването на СМО ще се проведе под егидата на кмета на Каварна Цонко Цонев. Той е организират от Националния институт по метеорология и хидрология БАН-филиал Варна - Регион Източна България, като са поканени кметовете на Балчик, Добрич, Шабла, Дуранкулак, Българево. Темата в юбилейната за СМО година е "Метеослужбите работят за вашата сигурност и благоденствие". От НИМХ-Варна, заявяват, че имат амбицията да организира и конференция " Метео шоу" в разширен мащаб, на която да поканят и обществеността, за да приобщи колкото се може повече граждани и организации към толкова наболели въпроси, от които зависи качеството на живот на планетата.
"Метео шоу"-то ще се проведе на 23 март в Каварна, като в рамките на проявата ученици от морския град ще видят един изнесен открит урок от специалисти по проблемите на климата и планетата.
 


Сходни връзки

60 ГОДИНИ МЕТЕОРОЛОГИЯ У НАС ПОД ЕГИДАТА НА Ц. ЦОНЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди