изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:51 EEST
Мистерия със смъртта на бизнесдамата Анелия Милкова    
Новини“Конкурентите я ликвидираха, а самоубийството е инсценирано”, твърдят близките й. “Момчета, с вас ще се виждаме май дълго време тук, решила съм да пообзаведа килията си, да ми стане уютно”, това били последните думи, които изрекла на 26 февруари арестуваната за ДДС-измами Анелия Милкова.


Според надзирателите тя била весела, шегувала се и по никакъв начин поведението й не подсказвало, че ще се самоубие. Тя помолила надзирателите на Следствения арест да отидат и да й донесат дамски превръзки, някаква книга и цигари. Поискала също и тоалетни принадлежности. Когато те се върнали час по-късно, открили тялото на жената да виси безжизнено на шнур от анцуг.

Официалната информация от разследването сочи, че Анелия Милкова се е самоубила, но близките й са убедени, че някой е сложил край на живота й в промеждутъка между 9 и 10 часа, когато на практика е била оставена сама и без надзор в килията си.

Бившата медицинска сестра е използвала шнура от спортния си екип. Завързала го е за горната част на двуетажно, метално легло. След това е коленичила на долното легло, с рязко движение се е дръпнала назад и е умряла на място. Възелът около врата й е бил направен професионално, шнурът е омотан точно около седмия прешлен, който при счупване води до мигновена смърт. Това установява по-късно и самата аутопсия, в която участват и независими експерти по настояване на близките. Резултатите са категорични, че смъртта е настъпила мигновено в резултат на асфикция и счупване на седмия прешлен. “По тялото не са открити следи от насилие”, сочат още заключенията от патоанатомичната експертиза, въпреки, че самите близки настояват, че Анелия Милкова е била пребивана в ареста.

Арендатори

Семейство Милкови обработва под аренда около 200 хил. дка земя край Търново и Полски Тръмбеш. 46-годишният бизнесмен Младен Милков се занимава със зърнопроизводство от 20 г. Фирмите му дават хляб на над 200 души.

Арендаторът е и сред получилите най-много пари по САПАРД и останалите европрограми за земеделие. Според данни на фонд “Земеделие” за 2007 г. на фирма “Спринк” ЕООД на Милков са изплатени 827 869 лв. Отделно е получил национални доплащания за 330 212 лв. За периода 2008-2009 г., в който далаверата се развивала, семейството е прибрало над 1 млн. ДДС, сочи разследването.

Преди 10-ина години бизнесменът приватизира търновската мелница, която държи сериозен пазарен дял на брашна у нас. В последните месеци 46-годишният председател на местната асоциация на зърнопроизводителите вдигна зърнобаза за 6 млн. лв. край с. Петко Каравелово. През 2007 г. той купи на търг от общината в Полски Тръмбеш над 50 дка общинска земя и обеща десетки работни места. Сега на главния път за Русе се издигат двата силоза.

Според досега събраните доказателства другите двама обвиняеми по делото - данъчните Ценка Георгиева и Валентина Елкенева са помагали на арендатора Младен Милков да точи ДДС в особено големи размери. Установява се и какво е било участието на третия данъчен – Николай Николов. Според прокуратурата с помощта на данъчните служители фирми на фамилията Милкови от 2008 г. досега са ощетили бюджета с над 3.6 млн. лв.

Питайте Емилия защо умря Анелия!

Така твърдял Бранко, братът на покойната дедесарка Анелия Милкова, запитан какви мотиви би могла да има сестра му, за да се самоубие.

“Това е невъзможно, тя е убита, защото бяхме неудобни. Ликвидира ни конкуренцията, точно тя натопи Анелия и мъжа й за източването на парите. Тук се касае за огромни суми, разпределяни под масата. Питайте Емилия, тя има полза от смъртта на Анелия и вероятно тя я е поръчала”, убеден е Бранко.

Веднага след самоубийството на Анелия започва разследване как се е стигнало дотам, че е оставена без надзор в килията. Обяснението на шефовете на следствения арест е, че сред надзирателите нямало жени. На мъжете пък им било неудобно да надничат час по час през ключалката и заради това наблюдавали арестантката отдалече.

На 26 февруари, когато тя се самоубива, пред килията й обаче не е имало никого – двамата надзиратели са отишли да изпълнят поръчката на Анелия заедно с тези на останалите затворници, а третият е отишъл да пуши в коридора. Заради това, че все пак е от слабия пол, Анелия се е ползвала с преференции и са й разрешавали от време на време да напуска килията си, за да се поразтъпче и да запали цигара.

На въпроса защо са оставили шнура в анцуга й като потенциално средство за самоубийство, от следствения арест отговорили така: “Вие какво искате, да й се изуят гащите ли?!”

Съпругът Младен, който през това време се намирал в съседна килия, научил от надзирателите за смъртта на съпругата си. Той дочул шумотевица и попитал какво става, когато му отговорили: “Жена ти се обеси”. Младен се разкрещял: “Убихте я!”

Гадже на Галена скърби за покойната

Над 500 души се стекоха във Велико Търново на погребението на обвинената за източване на ДДС Анелия Милкова. Да изпрати за последно Анелия Милкова бе дошъл и приятелят на Галена – Галин, чиито родители са били семейни приятели на покойната покрай бизнеса си с производство на вафли.

Зърнената бизнесдама бе положена в бял, луксозен ковчег. Близките й са настоявали тя да бъде откарана до гроба си с луксозна катафалка, но се оказало, че във Велико Търново няма такава, която да отговаря на изискванията им. Заради това се наложило да ползват услугите на погр***на агенция от Русе, която осигурила катафалката – черен “Мерцедес” с номера 6666.

Сред опечалените бе забелязано и засилено присъствие на едри мъже, облечени в черно, които държаха медии да нямат достъп до църковната служба в църквата на великотърновските гробища. Зърнопроизводители от региона, бизнесмени, приятели и близки се бяха стекли на погребението, заради множеството лъскави коли паркингът на гробищата се оказа недостатъчен и се наложи повечето от гостите да обикалят и да търсят място, където да оставят автомобилите си.

На гроба й Младен Милков се заклел пред близките си, че ще докаже убийството на съпругата си Анелия. “Каквото и да ми струва, ще разкрия истината за смъртта й, тя не може да се самоубие, без да се сбогува с децата си, да ги прегърне!”

Въпреки думите му, най-изненадваща за търновчани бе реакцията на близките на Младен и особено на няколко от тях, които след смъртта на Анелия раздували, че предприемачът се е предоверявал на жена си и вероятно е бил подведен от нея. В сегашната светлина това приличало на обработване на общественото мнение, коментираха криминалисти. Братът на Анелия Банко пък изключвал сестра му да свърши по този начин, преди да е прегърнала за последно децата си. В нейния стил не е било да иска прошка дистанционно, твърдят и други близки на мъртвата.

Шокирани близки на Анелия твърдели още, че медицинското образование на покойната може и да е свършило работа, но от друга страна тя била толкова “вързана” в ръцете, че се чудели как ли пък е успяла да върже професионален възел, който да удържи напора на тялото. Освен това изглеждало странно, че тя е предприела толкова сложно самоубийство, щом като е можела да се набоде в точната артерия с химикала, с която е написала предсмъртното послание.

Съдържанието на самото писмо не бе оповестено от разследващите. Близки на Анелия разкриха, че почеркът бил разкривен и не приличал много на нейния.

“Простете, но нямам друг избор, освен да умра, обичам ви", написала бизнесдамата, преди да умре.

Според регистър АПИС цялата фамилия Милкови има пет фирми. Първата е създадена през 1993 г. и се казва „Габи-Кольо Милков” ЕГ. Тя е на 68-годишния общински съветник от Полски Тръмбеш Колю Милков и с адрес в Полски Сеновец. Чрез „Спринк” ЕООД 46-годишният Младен Милков купува мелницата във Велико Търново, а по последни данни капиталът на това дружество е 100 000 лева. „Агротера” ООД е дружество с по 50% на Анелия и Младен Милкови. „Анелим” ЕООД е едноличната фирма на 42-годишната съпруга Анелия Блажева Милкова. Петото търговско дружество е „Краси” ЕООД и е собственост на Красимир Милков, сина на Милкови, който е на 22 години. Всичките пет дружества на богатата фамилия са с адрес в Промишлената зона на В. Търново в Дълга лъка, където се намира мелницата им, а също и с еднакви телефони, установяват проверките.

Във Велико Търново фамилията е популярна с охолния си начин на живот и паркът от луксозни возила. Анелия и Младен карали скъпарски джипове, а синът и дъщерята – “Ауди” и “Мерцедес”.

Според запознати данъчните тръгнали по петите на Милкови по сигнал от техни конкуренти. В момента се проверяват и контрагентите на фамилията - зърнопроизводители, вериги, фурни и т.н. Няколко човека вече се оплакали, че са им гостували данъчни и са им проверявали документите, оборотите и т.н. “Ще ни запали главите този Милков”, жалели се контрагентите му.

Паралелно с обвинението за точене на ДДС се разследва и сигнал, подаден от кметския наместник Кольо Минков за това, че тежкотоварна техника и фадроми на арендатора Младен Милков са извършвали вандалски действия в гробището на великотърновското село Ветринци, а също така са изсипали тонове пръст и камъни там, защото мъртвешките покои им пречели да отиват спокойно към нивите, които е арендувал Милков. Неправомерно са изсечени и над 20 дървета, а трупите също са нахвърляни в посока Янтра, твърдял наместникът.

Вандалските действия са описани в жалба до постоянната комисия „Антикорупция” към местния парламент „Проблеми на гражданското общество”,като показанията били скрепени с подписи на десетки очевидци и свидетели. Според показанията им хората във Ветринци били готови да направят живи барикади пред пътя на фандромите на Милкови, които били пропищели от вандализма и грохота на товарните машини.

В средата на миналата година великотърновски строители изпищяха, че Младен Милков ги е овътрил сериозно с пари за бетон, който му е бил доставен, но той не им плащал. Предприемачът ги съветвал да се обръщат към съпругата му по тези въпроси. Анелия Милкова пък ги обвинявала, че надписват количествата и отказвала да изплати фирмените дългове към доставчиците.

МАРИЯ НИКОЛАЕВА
КАМЕН ДИМОВ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Мистерия със смъртта на бизнесдамата Анелия Милкова | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Мистерия със смъртта на бизнесдамата Анелия Милкова
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 08:55 EET
УБИВАТ БОГАТИТЕ И ТЕЗИ,КОИТО КРАДАТ ОТ ДЪРЖАВАТА,ПОНЕ Е УМРЯЛА СИТА,А НЕ ГЛАДНА,ЖИВЯЛА Е В ЛУКС,ДОКАТО ДРУГИТЕ СПЯТ ГЛАДНИ/ЧЕСТНИТЕ/,КОИТО ИЗКАРВАТ С ЧЕСТЕН ТРУД ДОХОДИТЕ СИ,ТАКИВА НЕ ГИ СЪЖАЛЯВАМ.
Мистерия със смъртта на бизнесдамата Анелия Милкова
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 11:07 EET
Да тя като агне ще чака някой да и сложи въжето- без да се съпротивлява.И много важно катафалката да и с четири шестици, айдеде простотия.
Мистерия със смъртта на бизнесдамата Анелия Милкова
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 12:49 EET
а вие защо си мислите  че  не  се  е  съпротивлявала   а   и  в  полицията  никога  не  работят  с вземане  на  отпечатъци  ! ТОВА  ГО ИМА  САМО  ВЪВ  ФИЛМИТЕ !
Мистерия със смъртта на бизнесдамата Анелия Милкова
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 12:51 EET
ТЯ предсмъртното  писание   може  да не го  е  написала   само  да го  е  приписала  !
Мистерия със смъртта на бизнесдамата Анелия Милкова
Автор: Anonymous да 2010-03-18 @ 11:22 EET
Последните двама  наистина гледат много филми: - фантазиори

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди