изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:57 EEST
АЛБЕНА ОТКРИВА СЕЗОН 2010 Г.    
ТуризъмКурортът привлича гости с ниски цени. Целта е приходите да се запазят на нивото от 2009 г. Очаква се да спре спадът на немския пазар. На 18 март ще отвори първият хотел в курорта Албена за тази година. Това е хотел „Фламинго гранд”, където ще се проведе тим бийлдинг. В навечерието на Великден  ще отворят врати още пет хотела – „Ралица Супериор”, тризвездният хотел „Ралица”, „Лагуна бийч”, „Лагуна гардън” и „Добруджа”.


Те ще работят по формулата „всичко в цената” с празнични менюта и украса. Предлага се оферта „3 за 2” за хотел „Фламинго гранд” като при резервация за три нощувки, се заплащат само две. Това каза за НДТ зам.-директорът търговия и маркетинг Йовка Страшилова.
Очаква се около 90 на сто от туристите за Великден да са румънци – предимно млади хора и семейства с деца. През тази година се очаква за този празник Албена да посрещне по-малко гости в сравнение с миналата година. Причината е ранната дата на празника. Предвижда се това да бъде компенсирано от записванията на почивните дни в началото на месец май. Приключили са вече записванията и за абитуриентските балове в Албена.
Макар някои от основните туристически борси в Европа вече да са приключили, то тези в Русия и Румъния предстоят. Затова от курорта все още не се ангажират да правят прогнози. Вече е ясно, че през 2010 г. се очаква да спре спадът от последните години на немските туристи. Това е резултат на активната рекламна кампания, която Албена, заедно със своите партньори на немски пазар вече две години води. Очакванията са през тази година немските туристи да са на нивото на миналата година, когато те бяха около 20 000 и реализираха около 190 000 нощувки. През последните две години обаче този пазар бе изместен от водещата позиция за Албена от руски и румънски пазар. „Положихме много усилия, реализирахме значителна рекламна кампания с двата наши големи партньора в Германия, като целта ни е да спрем спада, който е факт през последните 4-5 години и да върнем немските туристи. Те допринасят за това сезонът в Албена да е по-дълъг, благодарение на балнеологичните програми, които използват”, коментира Йовка Страшилова.
В навечерието на туристическата борса в Русия, тя каза, че все още няма еднозначни сигнали за присъствието на  руския пазар у нас тази година. От една страна, се очаква да се запази ръстът от последните години. От друга обаче прогнозата е за спад предвид решението за въвеждане на визи за децата до 12-годишна възраст. Това, според Й. Страшилова, ще окаже негативен ефект върху присъствието на руски семейства с деца на нашия пазар.
Целта на Албена за 2010 г. е да се запази нивото на приходите на дружеството от миналата година. За да се справи на фона на конкуренцията на други дестинации, основно Турция и Египет, Албена тази година предлага ниски цени. Те са на нивата на специалните оферти от 2009 г. Освен това бяха въведени новости като безплатен плаж и безплатно настаняване на деца до 12 години.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ОТКРИВА СЕЗОН 2010 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди