изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:17 EEST
Импийчмънт до поискване    
Коментари Искането за импийчмънт на президента се отлага. Няма никакво движение в ГЕРБ, откакто в понеделник вицепремиерът Цветан Цветанов съобщи, че започва събирането на подписи. Премиерът веднага каза, че няма да се занимава с тази тема, защото има по-важни дела от отстраняването на Първанов. После разпореди МВР, прокуратурата и службите да преброят олигарсите, от които се интересува президентът. И съпартийците му съвсем се демобилизираха в ентусиазма си да дебатират за моралните качества на държавния глава.

Най-рано след около десетина дни депутатите ще разгледат в пленарната зала проекторешението за предсрочно освобождаване на държавния глава Георги Първанов. Следващата седмица премиерът Бойко Борисов е на посещение извън страната и това отлага дебатите за последващата седмица, обясняват пред вестник Дневник членове на ръководството на ГЕРБ.

Затова и в партията не бързали особено с формулирането на решението и мотивите към него.

Според вестник Труд пък межу председателките на парламента и на ГЕРБовите депутати имало сериозно напрежение. Фидосова хвърля искри към Цачева, пише вестникът и обяснява, че шефката на Народното събрание е забавила изготвянето на мотивите за импийчмънта.

Ръководството на ГЕРБ й възложило задачата още миналата седмица. Тази сряда партията трябваше да стартира събирането на необходимите 61 подписа за отстраняването на държавния глава, но нищо такова не се случи.

Според запознати с изготвянето на мотивите в крайна сметка се захванала съпредседателката на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова. Между нея и Цачева обаче прехвръкнали искри, тъй като Фидосова била затрупана с работа и това й дошло в повече.

Преди девет дни ГЕРБ обявиха, че ще инициират предсрочното освобождаване на Първанов заради публикуването на стенограма от разговора му с вицепремиера Симеон Дянков. Според тях държавният глава е нарушил текста от конституцията, забраняващ някой да бъде записван без негово знание.

Оттогава в ГЕРБ обясняват, че мотивите са ясни, само няма написано проекторешение. Не можели да се разберат кой точно да формулира текстовете.

Инструкцията на премиера Бойко Борисов била да се съберат не само нужните за внасяне на искането 60 подписа, а всичките 161 - необходими за одобрението в пленаpна зала.
Тази подкрепа вече е събрана от гласовете на Атака, Синята коалиция и депутатите на Яне Янев, но от мнозинството още се размотават. http://bgvesti.com

 


Сходни връзки

Импийчмънт до поискване | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Импийчмънт до поискване
Автор: Anonymous да 2010-03-19 @ 10:55 EET
СТИГА С ТОЗИ НЕДОДЯЛАН И УЖАСЯВАЩ ХОРАТА ИМПИЙЧМЪНТ, КРИЗАТА НИ ЗАДУШАВА ,ТАКОВА БЕЗПАРИЧИЕ,ГЛАД И МИЗЕРИЯ НЕ СЪМ ПРЕЖИВЯВАЛ НИКОГА ,ДОРИ ДА ИСКАШ, ДА РАБОТИШ НЯМАШ ШАНС,ОТНЕМАТ НИ ПРАВОТО НА ЖИВОТ ВЕЧЕ, ЗАЩО НЯМА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ,ДОКАТО СИ НАМЕРИШ РАБОТА, КАК ЩЕ СЕ ОСИГУРЯВАШ ЗДРАВНО ПОНЕ?
Импийчмънт до поискване
Автор: Anonymous да 2010-03-19 @ 17:30 EET
Искам за тия  двете дебелани импийчмънт!
Импийчмънт до поискване
Автор: Anonymous да 2010-03-20 @ 10:12 EET
НАИСТИНА НА ТЕЗИ ДВЕТЕ КУКУМЯВКИ И ТУЛУПИ ИМПИЙЧМЪНТ , ДО ДУПКА ДОКАТО СЕ МАХНАТ, ИЗВЕРГИ, МИСЛЯТ ЕДИНСТВЕНО ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ!
Импийчмънт до поискване
Автор: Anonymous да 2010-03-20 @ 11:33 EET
всички олигарси  са  комунисти   пребоядисвайки се  във всяка новодошла  партия   !
Импийчмънт до поискване
Автор: Anonymous да 2010-03-20 @ 13:11 EET
Напълно съм съгласен тези двете тулупки, да не се гаврят с президента, ами да оправят държавата, че до никъде не са я докарали!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди