изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:45 EEST
КОЛКО СТРУВА ЕДИН ДЕПУТАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ СПОРЕД ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА?    
Политика Депутатите на Синята коалиция се оказват най-скъпи, ако се съди по дадените от политическите сили средства за предизборна кампания и спечелените места в 41-то Народно събрание. Като се позова на публикувания от Сметната палата одитен доклад за приходите и разходите на партиите в кампанията за парламентарния вот, Дарик изчисли, че един депутат е струвал на Синята коалиция близо 148 хиляди лева.

Пак на база съотношение "разходи за кампанията-брой депутати", около 55 хиляди лева е струвал един народен представител на Коалиция за България, а около 54 хиляди лева е цената на депутат от Ред, законност и справедливост. Едва 8 154 лева излиза народния представител на ГЕРБ на база изхарчените пари в кампанията.

Четири от формациите, участващи в изборите - Коалиция за България, Синята коалиция, ДПС и НДСВ са надхвърлили разрешения по закон размер на средствата за предизборните си кампании на парламентарния вот на 5 юли. Разходите на една партия в кампанията за парламентарните избори не трябваше да надхвърлят 1 милион лева, а за коалицията разрешената сума беше 2 млн. лева. Нарушенията са констатирани в публикуваният одитен доклад на Сметната палата, която провери приходите и разходите на партиите както в кампанията за българския парламент, така и в тази  за избор на членове на Европейския парламент.

След проверката на Сметната палата е установено, че Коалиция за България е изхарчила в кампанията за парламентарните избори 2 208 559 лева. Синята коалиция е надхвърлила със 114 894 лева разрешените по закон 2 млн. лева. 

ДПС и НДСВ също са прекрачили финансовия праг за кампанията на партиите от 1 милион лева. И двете политически сили са декларирали в отчетите си до Сметната палата приходи и съответно разходи в размер малко под един милион, но при одита на палата са установени допълнителни харчове на ДПС и НДСВ, които не са били включени в отчетите им.

Така партията на Ахмед Доган надхвърля с 37 хиляди лева позволените разходи за агитация преди изборите, а НДСВ са изхарчили 12 хиляди лева над разрешения милион. Докато жълтите не успяха да вкарат нито един депутат в 41-я парламент, то според сметката „брой депутати - сума, изхарчена за агитация”, ДПС е дало около 28 хиляди лева в кампанията за спечелването на един народен представител.

Цената на един депутат за Атака е над 11 хиляди лева. С изхарчените близо 954 хиляди лева и спечелените 116 мандата ГЕРБ се оказва партията с най-евтини депутати на фона на средствата, дадени за предизборна кампания – един народен представител от партията на Бойко Борисов излиза 8 154 лева. http://www.darikfinance.bg

ДЕПУТАТИТЕ НЕ ДЕКЛАРИРАЛИ И НЕ ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ ЗА 3.1 МИЛИОНА ЛЕВА "ПРЕДСТАВИТЕЛНИ"

 


Сходни връзки

КОЛКО СТРУВА ЕДИН ДЕПУТАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ СПОРЕД ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди