изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:43 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ КАВАРНА С ПЪРВА НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС    
ОбразованиеЕко клуб към ОУ "Йордан Йовков" в Каварна спечели първа награда в национален конкурс за училищни проекти за енергийна ефективност "Енергията и нашата жизнена среда". Това съобщиха от пресслужбата на морското кметство. Оттам добавят, че приза дава възможност на децата да участват в международния етап на надпреварата.

Проектът на каварненските ученици се е състезавал с общо 111 проекта от над 30 училища от цялата страна. От кметството поясняват, че тази година надпреварата е била под мотото "Спаси климата - започни от своя дом с прости енергийни мерки". Възпитаниците на Еко клуба - Елена Колишева, Герасим Димитров, Айлин Велиева, Димитър Димитров, Николай Иванов, Гергана Петрова и Даниел Урумов, са спечелили първото място с проект "Енергия от биомаса - чиста природа", който са разработили под ръководството на Антония Ангелова. Заедно с тях на първо място е и проект на Еко клуб към американски колеж "Аркус".
В рамките на националния конкурс са отличени общо пет проекта в три категории, които ще се съревновават в последващия международен етап на конкурса, заедно с победителите от още 16 страни. Резултатите от международния конкурс ще бъдат обявени в края на май 2010 г. в Минск, Беларус.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ КАВАРНА С ПЪРВА НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.14 секунди