изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:27 EEST
И църквата в Гърция се вдига на стачка    
По света Гръцката православна църква (ГПЦ) протестира остро срещу плановете на правителството да въведе данък от 20 процента върху църковните приходи, предаде БТА, цитирайки агенция АНА-МПА.

Главата на ГПЦ - архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним, окачестви въпросната разпоредба като "противоконституционна" и "неетична" и заплаши, че църквата ще я оспори пред националните и европейските съдилища. "Държавата ни казва - не знам какви са ви доходите, но ще получавам 20 процента от тях. Това е противоконституционно и може да бъде оспорено както пред гръцки, така и пред европейски съдилища", каза главата на ГПЦ в интервю за вестник "Риъл Нюз".

Архиепископът определи като "небивалици" информациите, че църквата притежава 25 млн. евро. "Елате да видим дали къде ще намерите толкова пари. Елате да ги преброим", каза той в интервюто.

Йероним заяви още, че възнамерява да се срещне с премиера Георгиос Папандреу, за да му каже: "Търпението ни се изчерпва".

Предвиденият данък върху църковните приходи е част от мащабната данъчна реформа, която беше обявена от правителството в петък.  DIR.BG
 


Сходни връзки

И църквата в Гърция се вдига на стачка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди