изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:26 EEST
Рекордна сметка за ток - 9500 лв.    
Новини
Сметка рекордьор от 9500 лева трябва да заплати варненско семейство на Е.ОН за изразходван ток, предаде Varna24.bg. Това е втори подобен случай във Варна. Вчера от сметките за ток се оплака Галина Дойнова, чиято сметка възлизала на 4600 лв.


При втория случай начислените пари са за времето от 12 декември до края на февруари на семейството на Галя Кимонова Али. Тя, заедно със своите съседи от ул. „Самарско знаме", от няколко месеца има огромни проблеми с Е.ОН и монтираните от тях табла. Самата Галя недоумява как е възможно това, след като предните месеци е плащала максимум 400 лева за ток.

Таблата за електромерите са свързани към СОТ и нямат прозорчета, през които хората могат да засичат изразходвания ток към момента.
„Ние няма как да следим колко ток сме навъртели и отговаря ли изхарченото електричество на месечната ни сметка", заяви Иван Занков, който живее на въпросната улица.

Негови съседи добавиха, че откакто са монтирани новите табла, те получават многократно по-високи сметки за плащане - масово те са над 300 лева, като впечатление прави, че на бележките пише, че за януари хората имат да плащат за 20 дни около 200-300 киловата, а за следващите 7-8 дни имат навъртени по 1 мегават ток.

„Единствените по-сериозни консуматори на електроенергия, които включвам, са две малки духалки, а сметката за ток ми е повече от 270 лева. Сега трябва да се откажа от животоспасяващите си лекарства", разказа Павлета Лазарова.

Хората изразиха готовност да разбият ключалките на таблата, ако до няколко дни от Е.ОН не дойдат да им монтират прозорчета на таблата.

Живеещите на ул. „Самарско знаме" многократно нанасят повреди по електромерите и това е целта: да обезопасим по подобен начин таблата, заявиха обаче от Е.ОН. Според енергото обитателите на проблемния район са стреляли с огнестрелно оръжие по първите табла от този тип, които са били поставени там.
„По този начин ние не ограничаваме възможността им за визуален достъп. Ако те желаят да погледнат своите електромери и да ги засекат собственоръчно, трябва да подадат заявление в офиса на компанията и ние ще им осигурим еднократен достъп до уредите", обясняват от дружеството.

През миналата година срещу "Е.ОН-България продажби" са били заведени 192 дела, а срещу "Е.ОН-България мрежи" - 81. Това съобщи при представянето на отчета за работата на Варненския районен съд през 2009 г. зам.-председателят му Радостин Петров, цитиран от БТА. По думите му основната част от делата срещу "Е.ОН-България продажби" са за коригиране на сметки за използвана електроенергия. dir.bg
 


Сходни връзки

Рекордна сметка за ток - 9500 лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди