изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:56 EEST
ЕКИПИ ОТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ СЕ ОБУЧАВАТ ДА ПИШАТ ПРОЕКТИ    
НовиниОбучение за разработка на проекти организира в събота информационният център „Европа Директно Добрич”.

Участваха 20 директори и преподаватели от детски градини. Целта на обучението бе те да придобият знания и практически умения за разработване на проекти, насочени към решаване на важни проблеми на местните общности,  чрез привличане на средства от национални, европейски и други програми.  Обучението протича в три етапа. На 20 март акцентът бе теория и практика. От 21 до 30 март участниците работят в екип по подготовка на проектни предложения. На 31 март те ще представят разработени от тях проектни предложения и ще бъдат обявени най-добрите.
Темата, по която обучаваните ще работят, е свързана с 2010 г., като година на биологичното разнообразие. В тази връзка и мрежата на центровете Европа Директно включи в работната си програма дейности, посветени на Приоритета „Природа, климат и енергия”. Всеки център организира регионален конкурс за изработване на пано с билки.  Победителите в регионалните конкурси ще участват в Национална изложба, която ще бъде организирана на 24 юни - Еньовден - празник на слънцето, тревите и билките. На нея ще бъдат отличени 3 творби.
Всеки от участващите в обучението екипи ще трябва да подготви проектно предложение, което да се разгледа и оцени на обща сесия в центъра. Най-добрите регионални проекти ще имат шанса да бъдат финансирани и реализирани до края на месец май.
 


Сходни връзки

ЕКИПИ ОТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ СЕ ОБУЧАВАТ ДА ПИШАТ ПРОЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди