изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:36 EEST
E.ОН - НА ПЪРВО МЯСТО В КЛАСАЦИЯ НА СП. "ФОРЧЪН"    
ИкономикаОт пресслужбата на "Е.ОН" съобщиха, че в текущата класация на американското списание "Форчън" за най-почитаните компании в света, фирмата е заела първите места в категориите "Енергията по света" и "Германски компании, регистрирани на борсата".

От дружеството, опериращо в Североизточна България, добавят, че изследването на списанието разглежда 650 компании от 55 индустриални сектора, представени на международните или американски пазари. Повече от 4000 мениджъри, членове на надзорни съвети и анализатори участват в проучването на списание "Форчън" ежегодно, като избират най-високо ценените компании в съответните сектори с помощта на специално разработен процес.
"Е.ОН" е получила най-високи оценки в категориите "конкурентоспособност в световен мащаб", "дългосрочни инвестиции", "кредитно доверие" и "управление на личния състав".
Справката за фирмата показва, че "Е.ОН" е една от най-големите частни енергийни компания в света, с водещи позиции на електроенергийните и газови пазари в над 30 страни, с около 30 милиона  клиенти. Тя присъства на енергийния пазар в България от 2005 г., когато придоби 67 % от "Електроразпределение - Варна" АД и "Електроразпределение - Горна Оряховица" АД. През януари 2006 г. компанията преотстъпи 8 % от дяловете си в електроразпределителните дружества (ЕРД) на ЕБВР, запазвайки мажоритарен дял.
През 2009 г. "Е.ОН България" е реализирала годишни продажби на електроенергия в размер на около 5.2 ТВтч, снабдява 1.1 млн. клиенти в Североизточна България, на територията от близо 30 000 кв.км и поддържа около 41 800 км електроснабдителна мрежа. В компаниите от групата "Е.ОН България" работят 2151 души.
 


Сходни връзки

E.ОН - НА ПЪРВО МЯСТО В КЛАСАЦИЯ НА СП. "ФОРЧЪН" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди