изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:18 EEST
Втори шамар от Брюксел за заменките    
Европейски съюз
Ново уведомително писмо от дирекция "Конкуренция" в ЕК за заведена преписка заради нерегламентирани замени на земеделски площи е получена в Министерството на земеделието и храните (МЗХ).


Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пред журналисти, предаде БТА.

В началото на миналия месец Европейската комисия обяви с писмо до МЗХ, че може да наложи санкции на България, ако страната не докаже, че 15 сделки на замени не са държавна помощ. ЕК поиска разяснение в рамките на 20 работни дни. Впоследствие срокът за отговор бе удължен до 24 март.

Преписката е за 3470 хектара заменени земеделски площи по Черноморието. Замените са направени в периода 2001-2009 г., каза днес Найденов. Той уточни, че България може да бъде санкционирана само за замени след 2007 г., от когато е член на ЕС.

Новото писмо е свързано с нова жалба от неправителствени организации заради нерегламентираните замени, която е получена в ЕК.

Министър Найденов посочи, че днес страната ни е изпратила на ЕК становището си за извършените замени на земеделски площи.
България ще отстоява позицията, че заменките не са държавна помощ, а престъпление, за което има повдигнати обвинения.

Заменените земи, заради които ЕК заплаши България със санкции, не са с променено предназначение и това дава шанс позицията на правителството да бъде уважена.

По думите на Мирослав Найденов са възможни няколко варианта след изпращането на позицията в Брюксел. Главна дирекция „Конкуренция" може да прекрати преписката срещу България. Вторият вариант е да повдигне обвинения и да предаде случая на Европейската комисия. Ако Еврокомисията се произнесе в ущърб на България, страната ни може да обжалва пред Европейския съд.
dir.bg

 


Сходни връзки

Втори шамар от Брюксел за заменките | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Втори шамар от Брюксел за заменките
Автор: Anonymous да 2010-03-25 @ 09:30 EET

Стега с тия заменки, от Брюксел ли ще ни казват какво да правим нали си имаме правителство, което е много компетентно. Наближава година тека кажат какво са направили за младежта. От Брюксел ни забраняват да имаме промишленост, от там ни забраняват да имаме национално стопанство. нека има частно но нека има и национално земеделие. Така никои няма да е без работа. Какво ви обяснявам, продаите ни, на вас не ви трябват българия.....

Втори шамар от Брюксел за заменките
Автор: Anonymous да 2010-03-25 @ 11:37 EET
Стига с тези шамари.
Трябва да почнат с юмруци.

Втори шамар от Брюксел за заменките
Автор: Anonymous да 2010-03-29 @ 12:55 EEST
те от БРЮКСЕЛ  не само  за заменките трябва да спрат парите  и за други  неща  те дават  дават  ама искат и насреща нещо  а нашите  докато  непрестанат да крадът   няма и да им дадът!
Втори шамар от Брюксел за заменките
Автор: Anonymous да 2010-03-29 @ 21:04 EEST
БЪЛГАРИЯ   пред брюксел е като  ромите  в държавата ни !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди