изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:30 EEST
Живи мишени в ловно стопанство на властта    
Лов и риболов Работя като жива мишена, това е моят занаят в ловното стопанство, където идва да стреля президентът Първанов, министър Мирослав Найденов, депутати, магистрати, признава си Кирил Симеонов, който работи в ловно стопанство “Студена” от 19 години, пише в. “168 часа”.

В резиденцията ние сме слуги, които всеки ден рискуват живота си, защото се изправяме пред куршумите, за да участваме в една извратена измама, в която се печелят повече пари, които потъват някъде, твърди Симеонов.

Схемата е следната – докато ловците си мислят, че стрелят по живи животни, в същност гърмят по макети, облечени с кожи на зверовете. Работата ни е да държим чучелото на животното вързано за сезал и като се произведе изстрел да го дръпнем и да го свалим на земята, все едно е улучено от ловеца. Един погрешен изстрел и си мъртъв и край с тебе.

Правим го по заповед на директора на стопанството Дамян Дамянов и се знае, че ако някой откаже да застане на мушката, трябва да подаде молба за напускане.

В резиденцията, където разказват, че се стреля по хора, са отсядали народни избраници от всички цветове, независимо от коя партия са, обичат хубавото ядене и пиене, някои стрелят, други само идват да си почиват или да си правят тайни срещи. Сергей Станишев не е ловец, но също идвал в резиденцията, появил се с един куп бодигардове. Още, когато влрезе, гавазите му се втурнаха на втория етаж да проверяват дали всичко е безопасно. Когато дойде такъв човек, нас гледат да ни изолират, всяко желание на политиците се изпълнява, разказва още Кирил Симеонов.

Резиденцията на Тато е любимо място и на сини лидери, там ходи да язди коне бившият премиер Филип Димитров. Червеният му наследник на поста Жан Виденов също се отбивал в "Студена". Жан доведе и личния си лекар, защото нещо се притесняваше за здравето си, разказва още Симеонов.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган също се отбивал, за да прави тайн исрещи в "Студена". Той почти не общувал с персонала, привиквал в резиденцията свои приближени и оттам раздавал задачи.

Бившите земеделски министри Мехмед Дикме и Нихат Кабил също отсядали там, правело го и шефът на РЗС Яне Янев. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Живи мишени в ловно стопанство на властта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди