изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:47 EEST
И общинските съветници разследват милионите на Лечков    
Новини Чашата на търпението в окачествявания като град-държава Сливен преля.Опозицията на кметът Йордан Лечков изтегли туз, привличайки на своя страна съпартиеца му, изнесал на плещите си кампанията на ГЕРБ Радостин Русев - Радото.Двамата са в обтегнати отношения и от там тръгват престрелките и обвиненията в непрозрачно и беотчетно управление на екснационала по футбол.

Радото и фирмата му изпълняват два мега проекта за близо 50 милиона евро за подмяна на водопровод и канализация, но доскорошния му съратник-градоначалника, излиза, че искал да му натрапи приближени фирми подизпълннители и като не го огряло закъснявал, или направо не плащал дължимите вноски по реализирането на проекта, който както се разбира е от изключителна важност за града на войводите.От месеци заради ежбите целия център на  Сливен е превърнат в Бейрут.Очаква се опозиционерите да направят и невъзможното да свалят преждевременно от власт самозабравилия се управник.Днес в материал излъчен по Скат Кеворк Дадурян е срещнал арогантно и недостойно дори за селски кмет от дълбоката провинция поведение, от родения в Стралджа кмет.Същият, който строи нов хотелски комплекс "Империя" в съседство до стария и пак в подножието на Сините камъни,е разследван от прокуратурата за куп сигнали.

Днес местния парламент сформира група от нечетен брой съветници, които да разследват и анализират до най-малката подробност реализираните нови съмнителни проекти от общината за последните три години.Измежду тях май имало и такива от типа малки поръчки до 50 бона, когато не се налага. Общинския съвет да прави конкурс и да възлага дадена поръчка,а това се прави от самия кмет.

Спортистът от близкото минало е обвиняван остро дори и от свои за построяването на скъпоструващ хотел с общински пари в пределите на стадиона, чийто концесионер е той. Има сериозни съмнения и за далавери в областта на сметоизвозването, където пак Лечков имал пръст, според разследващите го.Хората в Сливен пък недоумяват как може техния кмет да настоява за раздържавяването на природен парк Сините камъни. "Какво се учудвате?Иска да стане общински и да раздава парцели в парка на своите икономически кръгове, с които дерибействат тук-кръга Империя.Процесът вече е започнал с неговия ортак Жечо Данчев.Сливен заслужава по добър управник и прозрачно управление" споделят в един глас съветници и данъкоплатци, които са загрижени за своите пари и разходването им.

Пълна мистерия е според сливналии и скандала с катаджиите в София.Някои дори са категорични, познавайки Лечков,че е избрал по малкото зло да избяга, хвърляйки им личните си документи, понеже при кръвен тест, какъвто най-вероятно е щял да последва, според тях заради странното му поведение, то резултатите щели да бъдат в още по сериозен ущърб за екзекутора на Бундестима от Щатите'94. Остава да видим какво ще покажат съвместните проверки за евентуална злоупотреба със служебно положение,освен ако властимащите не решат, ей така, ненадейно да покрият сливенския си събрат.

 

Росен Петров  /  http://www.afera.bg

 


Сходни връзки

И общинските съветници разследват милионите на Лечков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди