изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:31 EEST
ПО ТЕЛЕФОНА ОГРАБИХА 2280 ЛВ. ОТ НАИВНА 54-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
Новини

През изминалото денонощие  на територията на ОД на МВР Добрич са  регистрирани  седем  криминални престъпления.



 

На 25,03,2010г. около 17,41ч. в Първо РУ на МВР Добрич се тъжи 62 год. жител на гр.Добрич , за това че за времето от 09ч. до 17ч. на същата дата неизвестен извършител чрез взлом е проникнал в сграда  намираща се в двора на бившата “Ябълкова градина” в кв.Рилци и е извършил кражба на сумата от 6800 евро, лаптоп марка “Тошиба”, газов пистолет и 15 бр.нумизматични юбилейни сребърни и медни монети. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25,03,2010г. при провеждане на специализирана полицейска операция на територията на РУ на МВР Балчик са открити и иззети от Т.Р./29/ 33 броя найлонови пликчета със суха зелена тревна маса с общо тегло около 11 гр. При направения полеви тест същата реагира на канабис. Лицето е задържано за срок от 24 ч. в РУ на МВР Балчик. По случая е образувано досъдебно производство

На 25,03,2010г. в 17ч. в РУ на МВР Ген.Тошево е получено съобщение от 54 год. жителка на града, за това че около 11,30ч. на същата дата е провела разговор от домашния си телефон с  жена представила се за дъщеря й, която  и съобщила че е пострадала при катастрофа. В същото време  в разговора се включва мъж,  който се е  представил за лекар и  обяснил на жената, че за да оперира дъщеря й ще е необходима сумата от 12000 евро. Тъй като жената не е имала исканата сума е обяснила на мъжа, че ще даде колкото има. След около час,   в центъра на града същата е предала  на непознат  мъж  сумата от 2280лв. По случая се извършва проверка от РУ на МВР Ген.Тошево.

 

През изминалото денонощие на територията на областта е станало 1 пътно транспортно произшествие с материални щети.

На 26,03,2010г. около 01,35ч. в гр.Тервел полицейски служители спират за проверка лек автомобил марка “БМВ 316”,  русенска регистрация с водач Е.З./28/. От последвалата проверка за алкохол техническото средство е отчело 1,52 промила алкохол. По случая е образувано бързо полицейско производство. Е.З. е задържан със заповед за задържане за 24 часа.

 

     През изминалото денонощие са възникнали два  пожара без материални щети и е проведена една аварийно спасителна дейност.

 

 

 

ВНИМАНИЕ, ОПАСНОСТ ОТ ПОЖАРИ ПРИ     ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ !

 

С настъпване на пролетта и повишаване на дневните температури започва и пролетното почистване и пожароопасния сезон за горския фонд.През 2009 година от небрежни действия през този сезон в област Добрич възникнаха 14 пожара, които опожариха стопански постройки, жилищни сгради, горски насаждения , загинаха и животни.

През пролетно-летния сезон, благоприятствана от топлото време и леките превалявания израства значителна тревна растителност. Това създава условия, след изсъхването да възникнат пожари, причинени от небрежно или умишлено запалване на суха трева и неправилно съхраняване на горими или взривоопасни материали в жилища, стопански постройки, вили, открити складови площадки, временни складове и др.
            Увеличаващите се пожари в сухи треви, при настъпващо засушаване и затопляне носят висок риск за прерастване в горски и полски пожари и будят основателна тревога сред огнеборците и сред гражданите.
Потенциални причинители на горски пожари могат да се окажат пастири, козари, пчелари, ловци, туристи, собственици на вилни и земеделски имоти - всички, които по един или друг повод палят открит огън в близост до горския фонд. Какво губим с унищожаването на горите,  всички знаем и то е много повече от загубата на дървесина. Губим влага, чист въздух, дивеч, място за отдих, красота.  Нека    помним    някои   правила,  при спазването на които  можем да опазим горите от пожари :
          * да не пристъпваме към палене на слогове, поляни и крайпътни ивици, без да вземем мерки, които гарантират, че запалването няма да прерасне в пожар. За целта е необходимо винаги да се осигурява негорима /разорана/ ивица между запалената площ и съседните обекти или площи;
         * да не палим огън на открито във ветровито време. Трябва да имаме предвид, че то способства за бързо разпространение на пожара и това е особено страшно, ако е в близост до горски масив;
         * трябва да сме внимателни, когато палим огън и в селските дворове. То също крие сериозна опасност, поради плътното застрояване в граничещите със съседите места;
          * крайно безотговорно и лекомислено е да се пали старата суха трева по пасищата, за да се осигури свежа паша, без да е осигурена негорима ивица около запалената площ;
          * нужно е да сме внимателни и когато палим сухата трева в градовете. Да не палим огън в междублоковите пространства, където са паркирани много автомобили, и в никакъв случай - в близост до бензиностанции и газстанции, складове за леснозапалими и горими течности.

За безопасността на Вашият дом и имущество  спазвайте следните правила:
               * Почистете тревната растителност и горимите отпадъци на разстояние 5 м.около производствени, складови, обществени,вилни и др.сгради.
               * Почистете от горими отпадъци и трева площадките на откритите складове за горими материали, откритите паркове за ГСМ, стопанските дворове и сеновали.
               * Обезтревете напълно ивица, с ширина 5 м. около сгради с горими стени или покриви и около прозорци и врати. Изчистете терасите на апартаментите от горими материали.
               * Често пожарите стават от падащи цигари от по-горни етажи. Хвърлянето на неизгасени цигари през прозорците на Вашите автомобили е най-честата причина за пожарите покрай пътищата. Вятърът бързо събира листа и хартии и други до счупените прозорци на мазетата Ви - изчистете ги..
               * Проверете мястото за съхраняване на леснозапалими течности , бутилки със сгъстени газове (пропан бутан) и др.вещества, чувствителни към високи температури. При съхраняването им не бива да са в общи части на сгради, остъклени тераси, помещения под нивото на терена. При температури около 50 градуса по Целзий те могат да се взривят. Ако ги нагрява слънцето, дори през част от деня, ги защитете с негорими сенници. Проверете изправността на газовите бутилки в специалните сервизи.
                 * Не допускайте паленето на суха трева и отпадъци с цел - почистване. Подобни действия са особено опасни във ветровито време. Не оставяйте огън без контрол - възможно е да изгорите ваше или на съседи имущество . Пламъкът се движи по-бързо от възрастните хора.
                 * Снабдете се с изправни противопожарните уреди. Ежегодната им проверка се препоръчва.
                 * Проверете наемателите на Ваши обекти за спазването на противопожарните правила.
                 * При забелязване на признаци на пожар, ОБАДЕТЕ СЕ НА ПОЖАРНАТА НА ТЕЛ. 160 или 112. Това много ще помогне за бързото овладяване на стихията. Обаждането по мобилен телефон е безплатно, но уточнете между кой градове или села сте. Мобилните телефони не винаги избират най-близкият град.

 

26 март 2010 г.                                      ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

ПО ТЕЛЕФОНА ОГРАБИХА 2280 ЛВ. ОТ НАИВНА 54-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди