изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:31 EEST
БСП пита как активите от "Олимп" минали в кръга "Пепеляшка"    
Политика

Целта ще е да стане ясно как те са се прехвърлили в кръга "Пепеляшка", съобщи Антон Кутев. Това ще стане до края на следващата седмица, преди началото на Великденските празници. Разговори за създаването на комисията ще се водят освен с депутатите от ДПС, но и с независиме народни представители. Това в никакъв случай не е лично заяждане с Цветелина Бориславова, бе категоричен Кутев. Искаме да покажем какво се случва в държавата, посочи той. "Считаме, че хора близо до министър-председателя не трябва да участват в големи обществени поръчки", заяви още Антон Кутев.



Според него договорът за разпространението на винетките е края на този процес. Той е започнал с фондация "Сапио" преди години.

Механизмът, по който парите, стотици милиони левове, са преминали от кръга "Олимп" в кръга "Пепеляшка". Това става след прехвърляне от Славчо Христов на активи на Цветелина Бориславова. Според Кутев не са ясни мотивите за това прехвърляне. Става въпрос са акциите на СиБАНК, контролният пакет на "Пампорово" АД и още десетина предпретия. Всичко това поражда въпросът - каква е причината Славчо Христов да ги прехвърли. Ако не е бил изнудван, то той е получил пари за тях, посочи още Кутев.

Той попита платени ли са тези активи и какво е платено за тях. Именно по тази причина ще инициира създаването на специална парламентарна анкетна комисия, която да провери как активите от "Олимп" са се прехвърлили в кръга "Пепеляшка".

www.actualno.com/

 


Сходни връзки

БСП пита как активите от "Олимп" минали в кръга "Пепеляшка" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди