изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:18 EEST
СТАРТИРА ПОДПИСКА ЗА ВИСШЕ АГРОБИЗНЕС УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ    
НовиниПроектът има положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация. От 2006 г. се очаква придвижването му към Министерския съвет и Народното събрание

Застъпническа кампания "10 000 подписа за Висшето училище на Добруджа" стартира в Добрич. Тя се организира от инициативен комитет и "Граждани за европейско образование и развитие на Добруджа". До 30 април всеки работен ден от 8.30 до 18.30 ч. доброволци събират подписи на две места в града - пред сградите на Художествената галерия и Международния колеж. Подписката е за откриване на Висше агробизнес училище /ВАБУ/ в Добрич и е адресирана до министър-председателя Бойко Борисов.
"Уважаеми господин министър-председател, ние, долуподписаните граждани, загрижени за европейското развитие на Добруджа, отчитаме обществената значимост от откриване на висше агробизнес училище в гр. Добрич. Декларираме нашата безрезервна подкрепа и призоваваме за Вашата лична намеса за откриването му" - се казва в подписката. В нея се изразява убеденост, че специалностите "Агропроизводство", "Агропредприемачество" и "Агротуризъм" ще подготвят млади специалисти, от които нашият регион има нужда.
Проектът за създаване на ВАБУ е внесен в Националната агенция за оценяване и акредитация през юли 2005 г. и получава положителна оценка. От 2006 г. се очаква придвижването му към Министерския съвет и Народното събрание.
"Загубени са почти пет години - време за завършване на един випуск. В последните месеци сме свидетели на активна кампания, подкрепена и от Вас, за разкриване на нов университет в Перник. Този проект получи положителна оценка от НАОА едва преди месеци, а отива към своята успешна реализация" - пише в подписката и още: "Град Добрич също е доказал, че може да бъде център на висше училище от европейски тип. В проекта са вложени дългогодишни усилия, ентусиазъм и ресурси, при това, без да се иска нищо от държавата. Той има подкрепата на бизнеса, на местната власт и на цялата общественост. Реализацията на този потенциал, обаче, зависи и лично от Вас".
"Уважаеми господин министър-председател на Република България, Ние Ви призоваваме: Спрете безвремието! Върнете вярата ни, че Добруджа е българска земя! Станете гарант за откриването на Висше агробизнес училище! Инициирайте приключването на процедурата! Ще го приемем като най-големия подарък на Държавата по повод 70-годишнината от Възвръщането на Южна Добруджа към Майка България" - с тези думи завършва писмото.
 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПОДПИСКА ЗА ВИСШЕ АГРОБИЗНЕС УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СТАРТИРА ПОДПИСКА ЗА ВИСШЕ АГРОБИЗНЕС УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 11:32 EEST
НА ГОЛ ТУМБАК - ЧИФТЕ ПИЩОВИ!
СТАРТИРА ПОДПИСКА ЗА ВИСШЕ АГРОБИЗНЕС УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 12:09 EEST
БОООООООООЖЕ  В  СЕЛО  ДОБРИЧ  ЛИ ???????    ПФУУУУУ !!!
СТАРТИРА ПОДПИСКА ЗА ВИСШЕ АГРОБИЗНЕС УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 12:22 EEST

Защо не си изядеш цървулите?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди