изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:14 EEST
Янев с ултиматум за импийчмънта на президента    
Политика  Искаме премиерът Бойко Борисов да се откаже от думите си, че основната причина за процедурата за импийчмънт на президента са критиките на държавния глава към правителството. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев, предаде БГНЕС.


"Държавата не му е бащиния на Борисов. Той трябва да се държи отговорно", изтъкна Янев.
Според него премиерът Бойко Борисов и президентът Георги Първанов са от едно котило и са символи на БКП и ДС.
"Искаме част по-скоро и двамата да отидат в историята на България", коментира Янев.

От РЗС подчертават, че участват в процедурата за импийчмънт на държавния глава, за да разгърнат конституционен дебат в рамките на парламентарния дебат и да изтъкнат колко несъстоятелна е българската Конституция.
"Ако имахме истинска парламентарна република щеше в Конституцията да има текст, че президентът се избира и назначава с квалифицирано мнозинство в Народното събрание", каза още Янев.

В мотивите, подписани от партията, никъде не съществува мотив, че импийчмънт се задейства като процедура, защото президентът е критикувал финансовата политика на правителството. За това и от РЗС дават срок на премиера до утре в 17:00 да оттегли думите, които е изрече вчера.
"Ако не го направи РЗС ще прецени какви са възможностите, които има партията. Ние не подкрепяме правителството, то тласка България към икономически банкрут и с всеки изминал ден е все по-вредно за България. Няма да позволим да се състои дебат в парламентарна зала "за" правителството на Бойко Борисов”, категоричен е Янев.

Той обаче заяви, че дори някои да кажат, че се опитва да влезе в съглашение с Първанов, това няма да се случи никога".

Яне Янев изнесе данни, че бюджетът на Министерски съвет  е увеличен с 63% в сравнение с бюджета за 2009 година по лично предложение на Борисов.
"От близо 53 милиона лева бюджетът се е увеличил на близо 87, 8 милиона лева, което е с 34 милиона увеличение. Реалните числа показват че средномесечно през 2010 година 1 служител ще гълта по близо 17 000 лева и така за година всеки служител средно ще харчи над 214 000 лева", коментира Янев.

Той припомни, че месечната издръжка на човек в България по данни на синдикатите е 480 лева. Според сметките на РЗС, един чиновник в Министерски съвет ще похарчи 40 пъти повече от средното.

Очаква се скоро от РЗС да изнесат и други данни за големи заплати.

"Много пъти казах, че изобщо не мисля да си хабя енергията, защото това не носи нищо. Мисля, че е по-добре да си с Костов, Мартин Димитров, Волен и Яне, отколкото със Станишев и Доган", каза междувременно премиерът в коментар на изказване на президента Георги Първанов от вчера, че те са Четворна коалиция, предаде "Фокус".
„Бих казал, че ако 162-ма депутати, избрани от българския народ, са против някого – най-малкото той трябва да се замисли защо това е така, дали и той няма мъничка вина поне?”, каза Бойко Борисов.  Дир.бг
 


Сходни връзки

Янев с ултиматум за импийчмънта на президента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди