изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:36 EEST
СТАРТИРА ОПЕРАЦИЯ "РАЗВИТИЕ"    
ИкономикаЧрез Бюрата по труда стартира реализация на нов проект "Нов избор - развитие и реализация" по ОП "Развитие на човешките ресурси". Това съобщи директорът на трудовата борса в Добрич Васил Сивков.

В рамките на проекта безработни лица, регистрирани в Бюрата по труда, ще могат да се възползват и да преминат обучение за придобиване или повишаване на професионалната си квалификация, поясни още Сивков. Целево към включване в него ще бъдат насочвани безработни, освободени от работа след 1.11.2008 г. вследствие на преструктуриране на фирмите, закриване или намаляване обема на работа; регистрирани безработни над 50-годишна възраст, безработни младежи до 29-годишна възраст и продължително, над 12 месеца, безработни лица. Включването на безработните в проекта ще става след обявяване на свободни работни места от работодатели. След преминаване на обучение, безработният ще бъде наеман на работа само по придобитата от него квалификация за период до 12 месеца, но не по-малко от 9 месеца. В проекта е указано още, че работодатели от реалния сектор ще получават средства от бюджета му за осигуряване на заетост на наетото безработно лице в размер на установената за страната минимална месечна работна заплата. За да подадат своите заявки, работодателите трябва да знаят, че важното условие за тях е да не са извършвали масови уволнения след 1 юли 2008 г.
 


Сходни връзки

СТАРТИРА ОПЕРАЦИЯ "РАЗВИТИЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди