изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:45 EEST
ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА    
НовиниСъвместни проверки за спазване на изискванията на Наредбата за обществения ред в частта за домашните кучета започват от началото на април община Добрич и Първо РПУ, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Акцията цели да се установи дали собствениците на домашни кучета спазват изискванията на наредбата да вземат мерки кучето да не създава опасност за хора или други животни, като не допускат то да се движи свободно в неоградени дворове, междублокови пространства, входове на жилищни сгради, както и на разстояние по - малко от 2 метра от не обезопасени огради и входни врати, както и да поставят табела с текст "ЗЛО КУЧЕ" на оградите и входните врати и други подобни. Друго изискване на наредбата е да вземат мерки кучето да не замърсява обществени места, като почистват фекалиите, отделени от кучето при разхождането му, като за целта е необходимо собственикът да носи средства за почистване. Ще се проверява и за това дали при извеждане на кучетата стопаните им носят в себе си ветеринарномедицински паспорт, с нанесени и в актуален срок ваксинация против бяс, вътрешно и външно обезпаразитяване и да го представят при поискване за проверка на общинските органи. Те са длъжни също да предадат кучето безвъзмездно в приют за бездомни кучета, ако не са в състояние да продължат отглеждането му.
Наредбата предвижда при нарушаване на разпоредбите да се налага санкция от 50 лева.
Наредбата забранява извеждането на кучета без повод, а на едрите и средни породи и без намордник, както и разхождането на кучета на детски площадки, детски заведения, дворове на училища и на места, обозначени от Общината със забранителни знаци.
От кметството предупреждават, че нарушителите на разпоредбите ще бъдат глобени с регламентираните санкции. Резултатите от проверката ще бъдат обявени. Целта й е да призове стопаните на домашни любимци да спазват стриктно общинските нормативни актове.   
Както НДТ вече писа, в момента се разработва нова наредба, която ще регламентира правилата както за отглеждане на домашните кучета, така и на безстопанствените четириноги. Ще бъдат определени места за разхождане на домашните кучета – със или без намордник. Едно от местата за свободно разхождане ще бъде в градския парк, но в част, където няма активен човекопоток, далеч от детските съоръжения за игра. При възможност, общината има намерение да закупи и автомат за торбички за събиране на кучешките екскременти. Само две домашни кучета в Добрич са регистрирани.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА
Автор: Anonymous да 2010-03-29 @ 19:28 EEST
едно домашно куче неможе да бъде по зло от нашите  управници  така  че  кой трябва да плаща  за това ще си помисля   а и всеки би трябвало да си гледа куче защото  по лесно е да гледаш куче в БЪЛГАРИЯ ОТКОЛКОТО  ДЕЦА  ВЪВ ВСЯКО СЕМЕЙСТВО   ДЕЦАТА  СТАНАХА ЛУКС В  БЪЛГАРСКИТЕ СЕМЕЙСТВА  И  НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ГО ПОЗВОЛИ  ДА ИМА ДЕЦА  ТОВА Е ВЕЧЕ НЕЗБЪДНАТА МЕЧТА !
ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 08:22 EEST
Те първо да оправят уличните. Домашните животни са гледани и не вредят на никого. Само гледат как да събират пари от хората.


ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 08:48 EEST

Най-сетне намериха начин как да напълнят общинската хазна, на гърба на собствениците на домашни кучета. Като няма работещи предприяти и хора да си плащат данъците посегнаха на домашните кучета, като че ли те са им виновни за боклуците и мръсотията из целия град. Всеки собственик на домашен любимец се грижи за него и прави достатъчно разходи за отглеждането, живота и здравето му.  С тези проверки искат още повече да натоварят собствениците и да им вземат допълнителни средства и да си пълнят хазната.

ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 09:31 EEST

за всяко бездомно куче, което със сигурност нарушава всяка една от горепосочените условия, трябва да се глобява ОБЩИНАТА, да ги пребират тези помияри, че ако не го нахраниш лае зад тебе, ..ах го

ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 09:44 EEST

Кучетата най-бързо разпознават добрия от лошия човек

ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 09:48 EEST
Всеки притежател на кученце да си го регистрира и да си го гледка и да му обира фекалчетата, трябва да има паспорт и да не бъде оставяно  пред блока само на разходка -  носите отговорност не само за кучето , но и за тези които то подминава, напада и т.н.Съгласен съм със санкциите!!!
ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 09:55 EEST
Трябва да има ред в тая държава, драги съграждани!!!! Нямам нищо против , който желае да си отглежда домашни любимци , но трябва да има и съответвите отговорности!!!!!!!!!!!!!
ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 12:36 EEST
аз искам да попитам  дом любимци се гледат много добре  а тези които са на улицата какво ще стане с тях  на тях кой ще им чести  акитата из тревата  и кой ще ги храни  и кой ще им плаща данъка  !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди