изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:32 EEST
Нанев бил подведен от собственото си ведомство    
Политика

Божидар Нанев е обяснил пред парламентарната група на ГЕРБ причините за сключените договори, заради които има повдигнати от прокуратурата обвинения. Нанев е заявил пред депутатите, че според него е действал правилно при сключването на договорите за доставки на ваксините и ситуацията е налагала спешни действия, каза съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, цитиран от БТА. 



По думите му, не се изключва и възможността Нанев да е бил подведен при решението си от администрацията на министерството, но въпреки това той е решил да подаде оставката си.

Нанев постъпи доблестно и достойно, коментира Велчев. Според съпредседателя на ПГ на ГЕРБ, Божидар Нанев си е спечелил много врагове с подетата здравна реформа. От партията не са обсъждали още кой ще наследи Нанев на поста, като се изчаква първо решението на премиера за оставката на министъра.

Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев подаде оставка. Прокуратурата повдигна по-рано днес обвинения срещу Нанев за сключването на две неизгодни сделки между Министерството на здравеопазването, представлявано от него, и „Рош България” ЕООД за доставка на лекарства – антивирусни препарати „Тамифлу”. Божидар Нанев е с парична гаранция от 2000 лева. Той бе привлечен към отговорност за съзнателно сключване на неизгодна сделка с препарата тамифлу (срещу свински и сезонен грип), която е ощетила държавата с 2 454 319,20 лева.

Разработката срещу Божидар Нанев е водена от ДАНС, съобщи по-рано главният прокурор Борис Велчев.
Той допълни, че вчера, когато е взето решение срещу Нанев да бъде повдигнато обвинение, лично е уведомил премиера за това. От своя страна Борисов уверил Велчев, че всеки, който наруши закона, трябва да понесе последствията за това. dir.bg

 


Сходни връзки

Нанев бил подведен от собственото си ведомство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди