изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:37 EEST
Цветан Цветанов от РЗС напуска парламента    
Новини Независимият депутат от РЗС Цветан Цветанов е подал във вторник заявление за предсрочно прекратяване на пълномощията му като народен представител поради лични причини. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Неговото място в парламента ще заеме ръководителят на правния отдел на РЗС и член на Управителния съвет на партията адв. Емил Василев.

Партия РЗС ще обяви на 31 март на пресконференция как ще гласува по процедурата за импийчмънт на президента. http://www.dnes.bg

РЗС с инфарктна смяна на депутат
31 март 2010 / News.dir.bg
Независимият депутат Цветан Цветанов от бившата парламентарна група на РЗС напуска парламента и на негово място ще влезе вторият от великотърновската листа на партията - юристът Емил Василев, предаде БГНЕС.

Засега той не е оповестил какви са мотивите му.
Смяната става точно в деня, в който в парламента ще бъде гласувана процедурата по импийчмънт на президента Георги Първанов. 

Формацията на Яне Янев ще бъде подсилена от автентичен „резесар”, тъй като бъдещият народен представител е учредител на „Ред, законност и справедливост” и никога не е членувал в друга политическа сила.

Той е 44 годишен, адвокат по професия, дългогодишен преподавател по „Корпоративна сигурност” в Нов български университет, автор на редица публикации по антимонополно право и конкурентни отношения. През 2000-та година Емил Василев бе едно от медийните остриета в тогавашната битка срещу незаконното използване на СРС с поредица от статии. Впоследствие придоби повече известност като публичното лице на РЗС по казусите „Мургина” и „Рибново". Василев твърди, че изповядва класически дясно-консервативни ценности и е привърженик на лустрацията „като средство за прочистване на политиката и държавното управление от БКП и ДС-кадри, включително в редиците на старите десни партии”.

Той е и един от основните мотори в кампанията на РЗС за Нова Конституция и Велико народно събрание. Очакванията към Емил Василев са да помогне за стабилизиране на партията и да намали клатушкането на партийния кораб.
От друга страна обаче, той минава за дисидент в РЗС, който винаги открито е споделял и отстоявал мнението си, дори когато се е разминавало с позицията на лидера Янев. Според запознати преди време Василев е отхвърлил примамливи предложения да смени политическия отбор
 


Сходни връзки

Цветан Цветанов от РЗС напуска парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди